maanantai 2. tammikuuta 2012

Kaverikonsertissa

Kohta saadaan valohoitoa tuutin täydeltä. Ehtiikö rati-riti-rallaa-talvi tulla ollenkaan Pohjolaan jää nähtäväksi. Lumeen varaan laskelmoidut bisnekset kärsivät. Kuinka lie käynyt golf-osakkeita kauppaavalle hierojalle aikanaan? Vaihtoi alaa hautausurakoitsijaksi. Jos kuolleita ei ole riittävästi, ryhdytään säästötoimiin kierrätysarkkua käyttämällä. Englantilaisella huumorilla kokeiltiin ruumiiden tuottamista. Salapoliisisarjat ova pitäneet pintansa kummisetien mafiatouhujen rinnalla.

Minusta on tullut herkkähipiäinen. En kestä katsoa ampumista enkä kehenkään kohdistuvaa välivaltaa ja tappamista. Siksi palaan aikaan, jolloin vielä joillakin oli uskoa varhaiskasvatukseen. Aikuisetkin voivat pitää kimppakivaa, kun eivät ryhdy politikoimaan. 

 
Kalevalasta on hyvä alkaa kaverikonsertissa

- Tuo, Sipi, viulu ja kiljua, pyytä naapuritaiteilija poikaansa vieraan tultua tupahan. Hänellä oli kirjahylly, jota kulttuuriministeri ei tuntenut tarpeelliseksi omistaa. Nämä ovat niitä tyhmyyden kukkasia, kun on tullut valituksi paikalle, johon ei ole pätevä. Saaren asukas säilytti kirrjahyllyssä kenkiään. Olivat tallessa tietyssä paikassa. Opettajan kanssa oli aina erimielisyyttä lasten koulunkäynnistä. Jokaiselle ei ollut joka päivä omia kenkiä, koulussa piti käydä vuoropäivin.

Jäin salaa kuuntelemaan veneen rantautumiseen liittyviä ääniä.
- Katsotaan, onko Valkoisen talon isäntä kotona. Kotona oltiin ja pojat taluttivat halvaantuneen isänsä rinnettä ylös. Opettaja oli saanut aivoverenvuodon, halvaantui eikä enää tuottanut puhetta. Esko vertasi omaa halvaustaan onnellisemmaksi tapaukseksi.
- Minulta meni jalat, opettajalta sammui pää ja meni jalat. Kuusi vuotta Saunaniemen koululaiset saivat käydä koulua omassa koulurakennuksessa. Koulu lakkautettiin. Siihen loppui koulun tarina ensimmäisen ja viimeisen pätevän opettajapariskunnan aikana. Saman näen Suomi-neidon historiassa. Kansakoulunopettajan pätevyydellä ei ajeta kuin omia etuja. Ketä tuurasin yo-tytönhupakkona, on oma tarinansa mitään lisäämättä, mitään pois jättämättä. Show must go!

Ei kommentteja: