tiistai 3. tammikuuta 2012

Esimerkillistä

King

Alakulon karkoitus tarkoituksessa etsin seuraa, kenen kanssa se onnistuisi. Kings Can Do Everything. Tasavallassa on yleinen alakulo, eihän työssäkään enää saa olla hauskaa. Vitas on pettämätön valinta kuuntelevan yleisön mielestä. Toinen yhtä viihdyttävä esitys tavoittaa yhden ukonnuivelon, joka vaivautuneena vetäytyy omiin oloihinsa miettimään omia tekemisiään.

Näin suljetun yhteiskunnan säänöillä pelataan. Sain lupauksen sähköisestä markkinointikiellosta. Asioin netin kautta enkä antanut lupaa sähköpostiin lähetettävästä mainospostista. Siitäkin pitää antaa palautetta tai muuten käy kuin luukku.com osoitteen kanssa. Luukku täyttyi, tyhjensin sen, luukku lisää sähköpostitilaa, taas on luukku täynnä. Luukku kehoittaa ostamaan estoa, minua ei kiinnosta maksaa sellaisesta, mistä en pätkän vertaa ole kiinnostunut. Lippusiima kiristyy rahastettavien ympärillä. Lopulta perintätoimisto Intrum Justitia on asialla ulosottomiehenä perimässä laskuja tilaamattomasta palvelusta.

Minulle riittää, en poikkea nettipalveluihin. Kohta se on ainoa kanava hoitaa asioita. Myrsky sähkökatkoksineen pitää meitä pimennossa, kun on sellaiset pelisäännöt. Joitakin videoita on poistettu tekijänoikeusrikkomuksiin vedoten. Vertaan sitä sukupolvenvaihdoksen estoon 10 vuoden omaishoitoajan jälkeen. Sielläkin oli ulosottomies kätyreineen esteenä. Odotan, mikä on lopputulos tässä elämässä. Kiinalaisessa helvetissä ulosottomiehet eivät tiedä kuolleensa, vaan jatkavat entistä tehtäväänsä.

Naapurivaltioiden esimerkillä on oma kansallinen herääminen tapahtunut. Lydia Koidula Virossa, Christina Doctare kuningasperheen lisäksi Ruotsissa ja joku Leninin testamenttiä vankileirillä sovittava Venäjällä. Kaikkea on tapahtunut kauan sitten. Tänään Vitas viihdyttää kolmannessa polvessa laulaen, tanssien. Kuningas voi tehdä mitä tahtoo kyselemettä hattu kourassa.
- Isä, saanko minä mennä? Vielä 6-kymppisenä on elämä luvanvaraista. Kuninkaan isä oli kuollut, keneltä sitten kysytään. Joulupukilta vai presidentiltä, ehdottelin tulkin välityksellä niska vinossa luokseni tulleelta ummikolta? Avun hän sai kuitenkin minulta, maksoi palvelusta. Tulkki maksoi omasta puolestaan, kun vieras sai pään käännetyksi.


Ei kommentteja: