sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Puolueesta tuli painolasti Kremlille

Kaamos levittäytyy Lemmenjoen kansallispuiston keskiosiin. Mikään muu tässä joulukuun päivässä ei pidä paikkaansa kuin auringonnousu ja -laskuajat vuodesta vuoteen. On itsellekin joku kiintopiste, minkä varaan voi tähytä.
Tulossa on Suomi-neidon juhlapäivä. Siitä on niin monta mielipidettä kuin on kutsunsaaneita. Minulle tämä merkitsee jotakin uuden ajan alkua elämässäni. Olihan isäni viimeinen elonpäivä sama kuin virkakautensa viimeisiä juhlia emännöivän Presidentin valintapäivä. Se avasi silmäni yhteiskuntaan, jossa olen käynyt läpi kaikki vaiheet syntymästä vapaaehtois-työntekijäksi. Kymmenen käskyn noudattaminen ei aina ole ollut helppoa, mutta vanhempani eivät menettäneet kunnioitustaan missään vaiheessa. Yhteiskunta meitä halveksi oikein olan takaa. Pankkinainen käänsi selkänsä ja olan yli puhui.
- Et voi enää tuoda käteistä rahaa tilillesi. Ota pankin avain ja vie rahat tallelokeroon.
Sama toistui eilen viedessäni reseptiä apteekkiin uusittavaksi.
- Nyt et voi enää apteekissa uusittaa reseptiäsi. On mentävä terveyskeskukseen tekemään eResepti -muutos. Se koskee oman terveyskeskuksen reseptejä. Sama tunnetila jysähtää päälle.
- Mitenkä käy niiden yksiköiden reseptien kanssa, jotka olen saanut borrelian oireiden hoitoon neljällä poliklinikalla käydessäni. Siellä ei vielä eReseptiä ollut tarjolla.
Terveystalo on muuttunut Holby Cityn ensiapuasemaksi. Psykiatrisen poliklinikan hoono soomi valehoitajineen vielä vältin täpärästi. Ambulanssi hoitajineen toi sairaalan kotiini, vaikka olin tilannut aja päivystyksestä polvioikoisena.
- Olisit soittanut illalla, olisi viety kirurgin kynsiin leikattavaksi.
-Luojan kiitos, ettei se tullut mieleen. Pääsin parantajalääkärin hoiviin.
- Et sinä enää pyörätuolia tarvitse. Ei odottanut palvelijaa, vaan lääkäri itse työnsi pyörätuolin varastoon.
Ihana kohtaaminen lääkärin kanssa, vaikka olikin ostopalvelusta värvätty meitä hoitamaan.

Siitä tunnetilasta, kun pankki ei ota enää rahaa vastaan. Mitä teen, lähdenkö rahoineni maailmanympärysmatkalle? 
- Nainen poistunut kotoa ilmoittamatta syytä lähtöönsä. En voisi sitä tuskaa tuottaa tyttärilleni. Menen pankkiin jos vielä tämän kerran saisin laskunmaksuun rahat tililleni.
Voisinhan jättää lääkkeet ostamatta, kun eReseptiä en kävisi aktivoimassa. Lähden kuitenkin huomenna terveyskeskukseen verenpainelääkettä saadakseni. Tässä se syy ja seuraus, mikä meidät tekee hulluksi. Tarvitsemme sen hulluuden hoitamiseen lääkecoktailin ennaltaehkäisyyn. Näin maailma pyörii eskoseni!


En tarvitse purjehtia yksin.
We are the World!

Naapurin pojan kanssa seilaan maailmalla. Voiton juhlien toritansseissa St. Pettersburgin torilla. Kaikki olivat tervetulleita juhlimaan ja osallistumaan. Kukaan ei ollut kännissä eikä häirinnyt juhlintaa. Meillä tehdään ilmaveivit asian kuin asia ympärillä, voitoissa ja tappioissa. 6.12. on linnan kundin tilaisuus.
Peli on muuttunut likaiseksi ja siksi taskuvenukselle ja poskisolistille lisään oman videon. Tätäkö tuomareilta odotetaan? Kuuluuko kontrolli perheohjelmien tasoon? Olen jo niin iso tyttö, että tiedän kähminnästä sen likaisen puolen. Olen joutunut soppaan 14 vuoden jälkeen sisaren kuolemasta. Perunkirjoitus ei ollut lain määräämä, vaan selityksenä: Tapahtui Onnin tahtO.
Nämä ovat niitä maallisia asioita, jotka eivät tee tyhjäksi enkelin ilmoitusta Joulusta, syntymäjuhlana ja Pääsiäisestä, ristiinnaulitsemisen muistojuhlana. Tämä tapahtuu kirkkovuodessa. Markkinavoimien julma jumala juhlii toisin valtataistelun voittoja ja tappioita.

Ei huono tanssituomarilta.

Tanssiitahtienkanssa on välitilinpäätös menneestä ja tulevasta vuodesta. Linnan juhlissa voisi olla naiskadetteja, jotka hakisivat miesvieraita tanssiin, ettei tarvitsisi rikkoa tahtiin tanssivien kanssa noudatettua tähtiparia, oppilas nainen - opettaja mies, ja päinvastoin. Sukupuolineutraali - das - puuttuu meidän persoonapronomineista. Vaikuttaako tämä muutos myös kielenhuoltoon?

Vitas ja Wei Wei
Moskovan yössä

Matkaan maailman ympäri 80 päivässä mahtuu kaikenlaisia vastuksia. Elämä näyttää valoisammalta purjehtia yksin tai yhdessä. Estoiset ihmiset jatkavat haverista toiseen, kun eivät vielä ole traumojansa selvittäneet. Heidän verkkoihinsa en enää sotkeudu. Suomen laki on kaikille sama. Siihen ei tarvita kirjureita eikä tulkkeja ihmisten eikä kansojen välillä.

Ei kommentteja: