perjantai 9. joulukuuta 2011

Mielikuvia

En tullut enkä mennyt, olen aina ollut. Uskoonsa hurahtanut eronnut mies ihmetteli varmuuttani keskustelussa niitä näitä. Hän valitsi puhumisen aiheet. Eroon johtaneet syyt hän piti yhteisen uskon puutteesta. Hän oli jäänyt lapsiliudan kanssa pyörittämään arkea. Toinen harmi oli tietokonepelit koulussa osana opetusta. Hän kielsi lapsiltaan osallistumisen pelien sisällön takia.
- Minun lapset eivät käy hotelleissa vieraissa edes pelaamalla koulussa. Siitä minulla ei ollut omakohtaista kokemusta vielä silloin.

Tietokoneohjelmoija olisi vienyt asiakkasrekisterin koneelle. Sitten hän kysyi määriä ja totesi, ettei noin vähäistä asiakasrekisteriä kannattaisi koneella säilyttää. Enhän vielä itsekään lämmennyt silloin konehankinnalle. Tänään elämä on peliä. Hedelmäpelit vievät koukkuun joutuneen eläkerahat jo maksupäivänä. No, sehän on vain rahaa.

Oma tietokonehankinta on luku sinäänsä. Eniten kuitenkin hämmästytti ne alapään kuvat, jotka oli ohjelmoitu aukeamaan aukaisematta. Enkä minä ollut ainoa rekisteröity tyttö- eikä poikasivuilla. Sain lukea "nainen Lahdesta katselee kuvia". Minutkin oli rekisteröity intiimihierontaa tarjoavien sivuille. Joku kertoi sieltä ottaneensa tietoni. Sanna kertoi Berliinissä kampaajien ja ilotyttöjen toimineen vierekkäin yhtä laillistetuissa ammateissa. Samaa tarvetta tai puutetta paikkaamaan on tullut Lahden punaisten lyhtyjen kadulle thaihierojat. Tarjonta vastaa kysyntää ja uudet johtajat markkinoivat "uusi johtaja, aasialainen tyttö hieroo alasti."

Toisenlaiset frendit ovat tunneihmisiä. Älyllinen kehitysvammaisuus tuli ilmi Linnan juhlissa. Haastattelija ei ollut tarkistanut, kuinka juhlavierasta haastatellaan. Sama älyllinen vammaisuus saa kansanedustajan määrittämään hierojan statuksen katuhuoraksi. Oh Boy, oh Boy, Oh Boy. Ja sama Boy etuilee päivystyksessä lasten ja sairaiden vanhusten edelle lääkärin luokse marssiessan. Hän on priorisoinut itsensä kansanedustajana menemään edelle muita. Jopa kansanedustajan äitikin vetoaa siihen ohittaakseen jonot.

Nyt saatiin Linnan juhlien arvosteluun uusi lintuaihe. Pentolintu menetti kampauksissa  ykköspaikan. Angry Birdy kestää aikansa kuin Nokian mahti. Ihmisetkin ovat saaneet tarpeekseen. Jokunen johtaja on menettänyt päänsä kuin Johannes Kastaja päänsä Salomen seitsemän hunnun tanssiesityksestä palkintona. Näistä on tullut perheohjelmia, joissa järki jättää eikä ymmärrys hoi, tule huutelemalla takaisin.

Ei kommentteja: