perjantai 16. joulukuuta 2011

Jouluksi kotiin

Kaamoksensinisen kansion kannessa juhannusruusu kukkii lapsuuskodin kamarin ikkunan alla. Avaan positiivareiden joulukalenterin yöllä 16.12. klo 00.00. Sama kuva kalenterissa ja minun kansiossa. Joulukuusi puuttuu kalenterista, onhan lippurivistö ulkomailta. Yhtään pohjoismaiden ristilippua ei näy.

Matka maailman ympäri jatkuu. Minusta on tehty kiertolainen. On sellaiset pelisäännöt. Vielä kuitenkin muistan joulua Pohjolassa. Onhan minulla muuttolinnun vaistot tallella ja postiosoite, missä odotan jouluksi luvattuja lähetyksiä. Posti ilmottaa tekstiviestillä. Elän kauhunhetket, kännykkä pimenee ja pitää viestin sisällään. Posti ilmoittaa toisesta lähetyksestä sähköpostilla. Pyytää tulostamaan saapumisilmoituksen. Teen sen kiireesti vanhalla koneella, kun läppärissä ei ole tulostinta. 

Vainoharhaisuus iskee tajuntaani. Online -tileiltä on kaapattu verkkotunnuksia. En vaihda salasanoja joka päivä. Otan securitaren avuksi. Poistan kaikkia turhakkeita, vastaan puhelinhaastattelupyyntöön.
- En ole kiinnostunut kuulemaan kysymyksiä, onhan vastaukseni kärpäsen päästön kokoinen Itämeressä. Henkien taistelu on muuttunut virtuaaliseksi. Palaan kerrostalon kellarin kaatopaikkajätelaatikkoon Tuhkimona. Kipaisen katsomassa, mitä Runoroskikseen on heitetty tämän joulun edellä. Päivystyksessä sairaat odottavat kolme tuntia päästäkseen lääkärin luokse. Heidän harminsa sairastaa taviksina poliittisilla päätöksillä. Kansanedustaja äiteineen ohittaa jonot etuoikeutettuna. Hän on saanut säätää sellaiset pelisäännöt.

Joulussa toistuu ensimmäisen joulun sanoma. Aamun Kiuru kirkkaudessa on tuonut esityksen teeveemaksun keräämisestä YLE -verona. Kaksi rahapuuta olen tukenut toisiinsa sulkijalla 13.12.11. Olenko kirjoittamassa Munkkiklubilla 11.12.13 uusien verojen maksajana? Vai onko määrätty tapettavaksi kaikki alle 2-vuotiaat poikalapset ja yli 64-vuotiaat, vanhat naiset? Eletään mielenkiintoisia aikoja meillä ja naapurissa, kuka saa pitää päänsä ja jatkaa kansansa arvojohtajana. Kuningas voi tehdä kuitenkin, mitä tahtoo. Minulle kahden kauden presidentti on ollut maanäiti. Aika tulee täyteen. Minusta pitäisi vaihtaa omaa etuansa petaavat valitsijat. He saivat minut lähtemään pakomatkalle. Otin mukaani yhden ilmaisen ääneni enkä siitä luovu ääntenkalastelupaikolla rahasta. Ääni ja minä olemme yhtä. Kädetkin ovat omat ja käyvät vai omilla taskuilla.


Uskallan päästää Vitas'in vapaaksi Shanghaissa laulamaan kiinaksi. Löysin tämän videon Tibet Plateau taustaksi minun varalle tehtyyn järjestelyyn. 
Tulin kotiin toiselle joululomalle. Pojat olivat vetääneet tukasta koulussa ja minusta tuli tappelija puolustautessani. Tukka oli lyhennetty melkein siiliksi. Isä katsoi tunteakseen poissa ollutta tytärtään, joka lämmitteli käsiä lieden ääressä. 
- Olet leikannut tukkasi, hän totesi yllättyneenä näkemästään. Tulkitsin myöhemmin hänen ajatuksensa sitoa minut liekaan hyväksynnällä.
- mitä saisin tehdä ja mikä olisi kielettyä. Tämä liekanaru kiristyi sitä mukaa kuin matka välillämme kasvoi. Ajan uskonnollisen hapatuksen mukaan olisi hyvä tyttären pysyä naimattomana, pitkätukkaisena nunnana. Videon punatukkainen nainen huitoo korkealla jyrkänteellä. Köysi pitää kiinni kallioseinämässä, alla kuohuva koski. Pitkät hiukset hulmuavat tuulessa. Siinä on elämän tarinani taustamusiikki. 

Tarpeeksi kaukana Vitas saa olla katsomisen ja kuuntelemisen kohde aivan vapaasti. Liian liki tunkeutuessaan ymmärtäjät tulevat torjutuksi. Tämänikäisenä osaan puolustautua netissä. Poliisi poliisina oli tulossa tapaamaan minua, kun torjuin suomipojan uhon Skypessä. Se siitä ihmisen ymmärtäjästä, tulee haudatuksi eroottiseen hautausmaahan. Lapsilla ei vielä ole itsepuolustusvaistoja ja kaikille niitä ei kehity koskaan.

Joulupukki suukon sai.

Kerran usko lapsuuden on kovalla koetuksella. Joulunlapsesta ja enkeleistä kertomukset otetaan vastaan täytenä totuutena. Sitten pukkiusko saa vaihtua nettisetiin eikä orpokotien lapset ole turvassa kirkkojen ylläpitämissä laitoksissa. Taskuvenus jatkaa omaa linjaansa tyttörakkaudella pukeutuneena nunnaksi. Jotakin on pielessä aikuiseksi kasvamisessa.

Ei kommentteja: