tiistai 22. marraskuuta 2011

Tuhkimon tanssiinkutsu

Kuningas voi tehdä mitä tahtoo. Tätä satua seuraan naapurin kuningaskunnassa. Kuningasperheissä ei ole julkisuussuojaa. Ilotytöt kehittelevät tarinoita, jos kuningas on kulkenut ohi ja katseet ovat kohdanneet. Sitten pudotetaan tasoa papin puhumalle aikuisen naisen värkkitasolle. Kuningaskin joutuu aikuisen miehen K-tarkastukseen poiketessaan laillistettuun bordelliin. Kuninkaan on esiinnyttävä vääränä kuninkaana.

Utsjoella aurinko nousee 10.47 ja laskee 13.08. Kohta ei enää nouse eikä laske. Sen jälkeen päivä pitenee kukonaskelen verran ja ollaan yöttömässä yössä. Biologian opettajan neuvoa olen kokeillut "keskellä ei mitään" maassa. Syyskuun alusta toukokuun viimeiseen päivään kesti se pesti susirajalla Veeruskan seuraajana. Kerron tästä opettajan ohjeen noudattamisesta tyttärilleni.
- Ja sinäkö olit kuninkaallinen?

Mitä siitä seurasi myötäilee kaikissa vaiheissa tämän päivän vaatimusta. Koulut on lakkautettu, maaseutu autioitunut ja lasten huostaanotot lisääntyneet. Metsienmiehet alkoholisoituneet ja joutuneet uudelle kierrokselle metsienmiehiksi. Tuhkimon tavarat lasikenkineen on heitetty kaatopaikkajätelaatikkoon. Kansanedustaja, edunvalvoja on kierroksellaan kadulla halventamassa koulutettuja hierojia katuhuoriksi. Omat vaalirahatositteet on pankin karhukirjeineen paperinkeräyksessä kaikkien luettavana. 
Missä pettää kontrolli, valvonta ja muu poliittinen lainsäädäntö? Ei se siitä lakia uudistamalla laillisemmaksi tule, vaikka palkittaisiin noobelilla, optioilla ja sponsorirahalla. Sitä kerätään rauhan välikappaleiden ruokaostoksista. Milloinka ollaan valmiita näkemään syyt ja seuraukset ja mihinkä tämä kaikki johtaa?

Tuhat ja yksi yötä ovat pitäneet minut hengissä tähän päivään. Jokaisella päivällä on oma tarinansa. Se tarina kerrotaan Tuhkimon tanssiinkutsussa, kuinka satu päättyi onnellisesti. Muita onnellisia loppuja en tunnekaan.

Now you are my wife

Tuhlaajatyttö tuli isän kotiin tuhkauurnassa. Huomenna menen tuhlaajatytön lesken käräjäoikeuden määräämään täydennysperunkirjoitukseen. Tallelokerosta löytynyt lääkärintodistus antaa terveenpaperit leskelle. Leski on tehnyt minusta tuhlaajatytön surmaajan, pesänkavaltajan ja syyllisen moneen onnettomuuteen. En pyydä lääkärintodistusta puolustuksekseni. Tule tänne syyparka, on niitä täällä entisiäkin.

Ei kommentteja: