keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Sukunsa viimeinen Vietnamissa

Luen iltapäivälehden lööpin aamulla viihteenä.
Salametsästäjät ampuivat viimeisen sarvikuonon. En saanut sitä varmistaa luonnossa, mutta jos lehtikuvaan on uskomista, näin on päässyt käymään.
Sarvi oli irrotettu elävältä. Pakaneminen estetty ampumalla jalkaan. Onhan sekin tehokas puudutus. En kestä katsoa piilotettua henkistä kidutusta. Kuolisin siihen paikkaan, jos en voisi puolustautua.
- Meille tehkää mitä vain, mutt naiset säästäkää. Meksikon pikajunassa hidalgo tarjoutuu sijaiskärsijäksi. Vanhapiika muuan kas, viisikymmenvuotias, ei ole järjestelyyn tyytyväinen. 
- Huh huijaa, onni taas on tehnyt oharit. 

Minun onni ei mennyt jättämättä jälkikirjoituksia. Onneksi jätti, riittää lakimiehille pähkäilemistä perinnöstä. Se ei kelvannut Pietarille taivaanportilla ovimaksuksi. Sarvikuonoon  ja Nestori Miikkulaiseen samaistun Vihtaniemen ensimmäisenä ja viimeisenä ylioppilaana. Saimaan norppaa yritetään suojella. Ostin saaren Saimaalta norpan hyväksi. Nyt voi ostaa vuohia ja lehmiä hyvinvoinnin lisäämiseksi jonnekin, missä en ole käynyt. Ostan sikoja säkissä, näkemättä tuotetta. Tulos on sen mukainen. Rahakauppiaat osaavat järjestää tilinsä, ettei niitä kukaan jäljitä. MOT yritti selvittää dna:n kautta läähättäjien numeroihin soitetut puhelut. Maksajana vanha, sairas mies.

Kunnia menee, mutta maine kasvaa. Odotan jännittyneenä delegaation käynnin tulosta opetusministerin pakeilla. Lakkautetaanko vai ei? Tähänastiset edunvalvonnat ovat tuottaneet lopettamispäätöksiä. Hierojakoulutus hajautettiin työttömien nurkkauksiin. Parhaimmin työllistyivät itseoppineet hierojat. Käynti hierojalla ja vastaanotonaloittaminen kotona. Ei aloittamisilmoituksia, ei koulutusrekisteröintiä eikä mitään, mitä yrityksen aloittaminen edellyttää. Rohkea rokan syö.
- Kukaan ei ole rintoja hieronut sen jälkeen kun mies kuoli. Sitä valitteli leskivaimo. Mies oli hierojana käynyt naapurin rouviakin kopeloimassa. 

Heinolan reumasairaalan toiminta loppui. Paljonko edustaja puolusti sairaalan toiminnan jatkamista? Hän kantoi poliittisen vastuun ja erosi. Eihän kuollut ja kuopattu enää tarvinnut edunvalvontaa. Raha on jo lopetettu, nyt on kulttuurin vuoro. Maaseudulle rakentamista rajoitetaan lailla. Suomi-neidon juuret ovat maassa. Kreikkalaisilla on ollut jo kauan pää pilvissä. Pankit ovat hyötyneet ja palataan veronmaksajien kukkarolle. Ympyrä sulkeutuu. Selvisin 1990-luvun lamasta sijoittajien ahneutta. 2008 notkahdus ei ollut mitattavissa Rihterin asteikolla. On tarvittu monta luonnonmullistusta hetken tuumaustaukoon. Jatketaanko, pysähdytäänkö, palataanko vähän ajassa taaksepäin? Pelko pois Rosmarie!
- Ei saa jäädä tuleen makaamaan. Liebe Führer, ich schreibe dir bald. Odotan oikeuden päätöksiä. Sitten ryhdyn työhön. Kaikella on ollut tarkoituksensa.
Ohuella jäällä luistellessa turva on nopeudessa. -Ralph W. Emmerson

Ei kommentteja: