tiistai 25. lokakuuta 2011

Haista home, Tahtotila!

Tahtotila tahtoo opettaa meitä sisäsiisteiksi kissanpojiksi. Vahingon sattuessa niskasta kiinni. Emo oli siirtänyt poikiaan turvallisempaan paikkaan raahaten niskasta jokaisen vuorollaan. Nuollut vielä urakan päätteeksi rauhoittavasti. Nyt on kaikki hyvin.
Ankara oli opetus oppia sisäsiistiksi. Käsi tarttuu kovalla otteella niskanahkasta, painaa ruususuun lätäkköön pyöräyttävällä liikkeellä. Silmät viirussa säkenöiden pelosta ja heittäjän voimantunnosta lentää kissa kaaressa ovesta ulos. Oppi menee perille yhdeksän henkeä omaavalle kissalle. Yksi henki kuoli suhteessa ihmiseen.

 Muistan 1937-1942  
JK Tämä video ei ole käytettävissä. Pahoittelumme. Hymiö punanaama, 2 silmää ja vinosuu.

Laila Kinnunen: Sä muistatko metsätien 1965

Meidän metsätiet eivät olleet haaveilijoita varten. Vuodet 1937-1942 ovat kaiken muistelun pohjana. Meitä oli kolme pientä kotona, isoisä vierihoitajana minulle, isä rintamalla suur-Suomen rajoja siirtämässä. Metsätiet olivat karja- ja muurahaispolkuja torpasta saloille. Aina oli asiaa lähteä maitse naapuriin. Oli vietävä lehmää Vihtalahteen härän luo. Nyt siemennystä hoitaa kravattisonni. Härkäparit olivat tanssilattialla sukupuolineutraaleja, joiden tanssi kulki myös pölkkyparin nimellä. Ei näy tanssii tahtien kanssa kahta neutraalia yhteisesityksessä. (syksy 2014 tanssii tahtien kanssa.)
- Kumpi ja Kampi tappelivat. Kumpi voitti? Kumpiko veisi, Kampiko vikisisi? Ihan sama.

Vihtaniemeen kuljettiin aina vettä pitkin. Sitten talvisavut päättivät hankkia tien, olihan autokanta lisääntynyt. Tämä sopi kunnan suunnitelmiin aluevaltauksena. Yksityistie pidettiin kunnossa talkoovoimin pienellä budjetilla. Sijoittajille siitä tuli "mökkitie" lomakiinteistöille. Lapsuuskoti koki muodonmuutoksen lomakiinteistöksi. SWOT-analyysin "Uhat" yritetään viedä läpi keinoja kaihtamatta. Se on tätä päivää. Isän sotaretki on vaihtunut viihde- ja vapaa-ajan viettämiseen Kreikassa. Sinne pumpataan meidän rahat. Suomi-neito haistaa hometta kaikissa rakennelmissa käskemättä.
Kaikki tämä on tapahtunut 70:ssä vuodessa. Olisiko syklin pituus sopiva vai tarvitaanko loppurysäykseen vielä yksi presidenttikausi? Vai kaksi?

On maailmassa vielä olemassa yksilötasolla hyviä asioita. Fanituskohteita en ota maalitauluksi. Vitas saa tällä kertaa olla projisoinnin  kohteena. Nyt on kyse 40 vuotta nuoremman samoista kokemuksista. Meistä on tullut homekorvia eikä enää ymmärretä toisiamme. 
- Muistatko vielä sen virren, jota lapsena laulettiin? Pelättiin ja peloteltiin ryssillä ja mustalaisilla. Se on yhtä turhaa kuin joulupukin tähden olla kiltti.


My Way

Mestarista kirjoitettu essee meni arvostetun arvostelijan seulan läpi ilman punakynämerkintää. Runon julkaisupäivä ilmoitti äidin hautajaispäivän jo hänen syntymävuotenaan. 12.6.1914. Sisaren kuolinpäivä on sekin "On opittava uudelleen" -runon julkaisupävä. 4.10.1997 yhteensattumiako? Isän viimeinen elonpäivä 6.2.2000. Mitään uutta ei ole auringon alla. 
- Myö hukutaan!
- Ei hukuta, kun hypitään! Piispa saarnasi kotikirkossa, joka muuttui kadotuksen kirkoksi kolmessa päivässä rakennetun valtakunnan salin uskonkonsultin mielestä. Nyt se on liitetty suurempaa srk-yhtymään, nimeltään Järvi-Suomeen liittyvää. Olisiko Ahtin valtakunta?

Ei kommentteja: