perjantai 23. syyskuuta 2011

Rakkausvamma

Virtahepo olohuoneessa vie niin paljon tilaa, että minun on pakko lähteä kotoa pois. Kuinka se viekin niin paljon tilaa. Joka paikkaan se tunkee kuononsa. Kuulun virtahepojen sukuun. Olen suureen oppinut maailmalla. Minua ahistaa kireät pipot ja pienillä pyörillä ajavat edunvalvojat.

Kaksikymmentä vuotta taaksepäin olin juuri tässä syyspäiväntasauksessa. 
- Nouse, ota vuoteesi ja kävele. On kyse ihmeestä, jonka olin kokenut Betesdan lähteellä. Luulin tulleeni sokeaksi, mutta näinkin maailman uusin silmin. Minun on lähdettävä, mutta sattuikin olemaan saakelin sapatti. Silloin ei ollut lupa kanniskella yöksi levitettävää mattokääröä mukanaan. Oli tulossa lama. Hoitoa tarvitsevat vanhempani olivat uuden vaiheen edessä. 
- Kuka heitä auttaisi? Kuuntelin eilen ministerin vastauksia vanhuspalveluja koskeviin kysymyksiin. Katsoin vastaajan ulkoista olemusta ja havaitsin reijän palkeissa. Pihisevällä äänellä hän artikuloi sanottavansa vanhalla formaatilla. Hanuri on epävireessä ollut nämä kaksikymmentä kokemuksen vuotta. Nyt pitäisi katsoa tulevaisuuteen; Omaishoidontulevaisuuteen. 

Kohdallani mikään ei ole muuttanut kokemuksiani. Virtahevot ovat tulleet vain tutummiksi. Pankista hätääntynyt soitto hätäkeskukseen.
- Pikku Hippo on sairastunut, tarvitaan ambulanssi tänne pankkiin pian.
 Soittaja on tervehtynyt ja Hippo on saanut hajasijoituspaikan syöpälasten leirikeskuksessa lahjoitusten  Hippopankkina. Toteutuu terapeutin ohje: Sitä saat mistä luovut. Se on käynyt toteen kahden kuukauden harjoitteluajasta. Äiti halvaantunut, loman viimeisinä päivinä isällä todettiin syöpä. Keskeytetyn työn palkan menetys. Tili miinuksella (- )20 000 mummonmarkkaa. Ikinään en tulisi vanhempieni hoitajaksi. 

Vuosi vierähti sairaalakierteessä. Enon myynnissä oleva talo meni rouvan isättömälle pojalle tarpeeseen. Velan sain maksetuksi sijoittajien nurkanvaltausrahoilla. Ostivat Käsityöläistalon käytäväneliöitä, jotka kuuluivat myös osakkeenomistajille. Siitä osakkeesta tuli minun omaishoidon rahasampo, vaikka toimitusjohtaja vastasi kysymykseeni.
- Kuinka tässä näin kävi, että työhuoneeksi ostamastani osakkeesta jouduin luopumaan välimiesoikeudella uhaten?
- Olet ottanut riskin, kun ostit osakkeen. Sen jälkeen olen tietoisesti ottanut monta riskiä ja virtahepo niitä paimentaa pienessä yksiössä kaupungin katolla. Hippo on luvannut olla syömättä papereitani. Kasvissyöjästä on kuitenkin tullut raadonsyöjä joenyliylityspaikalla. Törmä on jyrkkä ruohonsyöjien massamuuttoa varten. Krokotiilillä on runsauden pula raadoista. Hippo tulee paikalle. Riistää kuolleet ruhot krokotiilin kidasta ja syö ne hyvällä ruokahalulla. Tässä on selviämistarinan idea Kreikan auttamisessa. Meidän ei pidä joutua rahamaailman pohjattomaan säkkiin, vaan on ruvettava pelastamaan muita joutumasta raadonsyöjien kitaan. Siihen Rudolf Steinerin  on säätänyt sosiaalisen peruslain. Löytyy Verkkokirjoittajan talon kokoelmasta > Projektin muuntaminen, nettihotelissa Projektin muuntaminen.

Viihde- ja vapaa-aika uudistuu. Lapinlahden Linnut aikanaan lauloivat liturgiaa pappeina. Nyt taskuvenus veivaa luostarissa tyttöseksillä. Kuvottavaa pilaa kirkoon ja luostariin sijoitettuna. Linnut vielä ymmärrän töyhtöpäiksi käyneitä pihlajanmarjoja syötyään. Mutta Luostariin sijoitettu tyttörakkaus menee yli minun ymmärryksen. Muualla pitää kilvoitella lihanhimoja vastaan riettaudessakin. Toisaalta luostari ei ole vanhainkoti, juuri siitä syystä. Kuninkaallinen vanhainkoti Ruotsissa ei kiellä elämää. Nunnat hoitajina palvelevat vaativia asukkaitaan nöyrästi. Lapsille pitää antaa hyvä esimerkki.

Ei kommentteja: