tiistai 23. elokuuta 2011

Kansallinen etätyöpäivä Markku Heikkisen kanssa

Aamun sanomalehtisilmäys luotaa puolueiden kutistumista pieniksi. Sehän on oikea suunta henkilökohtaisesti. Lapsuudessa syksyin keväin piti olla koulukorteerissa, kun koulumatkalla oli rospuutto. Järvi oli jäätymässä, mutta se ei tapahtunut yhdessä yössä. Keväällä oli taas sulamisen vuoro. Kaksi mantereen naapurista olivat oman puolueensa kannattajia. Toinen huusi vuoren päältä korsimoa, toinen vannoi puustainpuolueen nimiin. Mihinkä väliin lapsi asettuu kahden voiman välissä Ei kenenkään puolesta eikä ketään vastaan, olivathan he naapureiden nuoria emäntiä. Sama ikäero on meillä tänä päivänä. En kummankaan puolesta enkä kumpaakaan vastaan. Ovat jo muistinsa menettäneitä kumpikin.

Otin ja lähdin suureen maailmaan. Talollisen mielestä olin liian suureen oppinut, kun tulin vanhempieni omaishoitajaksi. Siihen ei ollut lapsettomalla naapurilla mahdollisuutta, eikä talollisen 14:sta lapsesta kenenkään tarvinnut ottaa sitä tehtävää. Jatkaja tilalle kuitenkin löytyi. Kirkonkylän osakkeen kautta laitospaikka huolehtii vanhuuden hoidosta.

Oma tieni oli yksinäinen täynnä paremmin minun asioista perilläolevien varassa. Itse tunnen tieni alusta loppuun ja valitsen löytämäni matkakaverin kertomaan kuvin ja lauluin, kuinka olen tänä aamuna kuuntelemassa valtion budjetin puolustajia ja tietoyhteiskunnan kehittämisen ja purkamisen pohtijoita. Minulle se on ihan sama. Otetaan yksi askel eteen ja hujahdetaan 1900 -luvun alkuun.


YEAT:n näyttökansiossa on lopputyö sukupolvenvaihdoksesta ja projektiraportti inhimillisten voimavarojen kehittämisestä. Saatesanat kirjoitti kuitenkin "Maailman ihanin tyttö" -kirjan nuori opettaja. Hän teki työnsä lastenkotityttöjen parissa. Me kaikki tarvitsemme hyväksynnän maailman ihanimpina ihmisinä. The Book näyttää tämän päivän kuvan kohtaamisesta kaivolla. Viimeistä tutkittua tietoa odotellessa, työrauhan takaamiseksi on kaikki yhteydet väliaikaisesti poissa käytöstä. Pitää huutaa kovaa, jos kaiku kuitenkin vastaisi. Nikolai kuuli huudon ja yhdessä esitetään samaa laulua notkein polvin nuoremmuutta. Sen voit katsoa viedeon alussa.


Joko noutaja saapuu vai onko kerrostalo tulessa? Ikkunan takana on keltaisen nosturin nokassa mies. On varmaankin tekemässä kesällä tehdyn julkisivuremontin lopputarkastusta. Otan kuvia ja näen alhaalla taloyhtiön asioista vastaavan 5 -miehisen tarkastuskomission. Miehiseen ryhmään kuuluu yksi nainen. Onko komissio miehinen vahvistettuna yhdellä naisella? Politiikassa on tärkeätä valtasuhteet. Eilen suurta tänään pientä. SAK arvostelee hallitusta sisältäpäin. Aikaisemmin keikutti venettä ulkopuolisena edunvalvojien hoitaessa pisteet SAK:n rahoilla omaan pussiin.  Kuuntelen "Puhdistuksen" kolmannen kerran ja roolitan elämäni uudelleen. Kenelle lapsuuskoti kuuluu, kuka siitä rahastaa? Puhdistus jatkuu velattomassa kunnassa suljetun yhteiskunnan säännöin.

Ei kommentteja: