lauantai 13. elokuuta 2011

Internet 13.8.2011 on mahdollisuus

Tästä uumoiltiin jo 1961, kun reenperään piti kiinnittää jotakin viisasta penkkariajelua varten.
- Jos olisi elektroniaivot, olisi menestystä.
Riemuylioppilaat ovat muistelleet tuota aikaa kokoontumalla entiselle koululle. Kunniakäynnit sen ajan rehtorin haudalla puheineen ja muistelulehdossa keskuudestamme poistuneita muistaen. Toisaalta tapaaminen oli päivitys itsekunkin kohdalla.
- Mitä heistä oli tullut oppiarvoltaan.



Vitas - Opera#2

Vitas on kulkenut edelläni kauan mustaan viittaan pukeutuneena. Vysotskin kautta hänet löysin, kun muistelin punaista heinäkuuta. Heinäkuu on minun nimikkokuukausi ensimmäisestä syntymäpäivästä lähtien v. 1941. Siitä on kulunut aikaa 70 vuotta. Hiroshiman äänet ovat saaneet kilpavarustelijat odottavalle kannalle. Berliinin muuri kohosi 50 vuotta sitten estämään itä-saksalaisten pakoa. On ollut kauhuntasapaino asevarustelussa, huumekauppaa ei hillitse mikään ja naiskaupasta tiedän sen olevan rahakasta puuhaa.

Video Vitas - Opera#2 on viimeinen noteeraus tänä päivänä. Rahoista, velkarahoista ei enää ymmärrä kukaan mitään. Nollia nollien perään lisääjät ovat itsekin muuttumassa (000001) merkityksettömiksi ykkösen edessä. On sama kuka ottaa paikkansa nollana ennen ykköstä. Näin helppoa se on. 
Tämä video on ensimmäinen tuttavuuteni laulajaan. Nuori mies harppoo pitkin askelin estraadille. Ei ollut vielä tekstitystä venäjäksi eikä kiinaksi. Se video on loppuun kulunut ja minun mahdollisuus on opetella venäjän aakkoset ja laulaa mukana.
- Ota alempaa, sanoo Kalle Kehveli Loviisalle. Loviisa laulaa o sole mio'a peitellessään Kehveliään nukkumaan. Kalle on Loviisan aviomies, Kehveleitä kumpikin. Parisuhteessa elävät kuin Viivi ja Wagner, tuo sika Viivin rinnalla.

Tänään on päiväntasaajan aika. Pieni tyttö sanoi, etteivät vanhemmat käyttäneet sellaista sanaa eikä siksi tiennyt sen merkitystä. Jonkun lapsen mielestä se oli pyykkinaru. Tällaisten tietojen varassa olen elänyt  koulumaailmassa. Loppulausunnon kirjasi allekirjoituksellaan lakiin rauhanruhtinas.
- Yrittäjänä, maatalousyrittänä, omaishoitajana ja perhehoitajana toimittu aika kerrytä työhistoriaa. Tästä oli Venäjän presidentti huolissaan. Nuorisoa ei kiinnosta yrittäjyys eikä työnteko. Pitää päästä valtion virkaan palkattuna. Korruptiolla voi kasvattaa tulojaan miljonääriksi ja sijoittajaksi. Kuuntelen jokaisen Blogini oopperan uudelleen. Opera 2 videoversiona niin monta kertaa, kuin youtubesta niitä löytyy. Turkulaisesta heinäkuusta ei jäänyt mitään mukana kuljetettavaa. Muinaismummonpuku Turusta ei liity mitenkään turkulaiseen heinäkuuhun. 
Minua ei tarvitse toisten vyöttää:
- työstä palkaksi vanhoja vaatteita,
- anopin vanha palttoo, mahtuuko sinulle.
- vuokraemännän pettymys, kun en ottanut hänen poikansa sadevaatteita,
- kirkon linttaanastuttuja kenkiä,
- kumisaappaita talvipakkaseen työmatkalle.

Olen osannut perata hauen ennen kotitalousopetusta oppikoulussa. Osasin neuloa puikoilla jo kymmenvuotiaana. Käsityönopettajaksi vaatimuksena olla vanhapiika, vanhapiikaopettajan mielestä. Samoin sairaanhoitajaksi liian vanha, sopimaton luonne ja kaksi lasta. Olin myöhäsyntyinen ammattia ajatellessa. Vitas on kaikkea tätä ollut alusta lähtien. Hän on hyvä esimerkki lahjojen käytöstä kaikilla elämän alueilla 40 vuotta myöhemmin. Suomi on tuhlannut monta elämää. Miksi saunakansasta on tullut alastomuudesta kiinnostunut suomalainen. Vallitsee kysynnän ja tarjonnan laki sukupuolten välillä.


Ei kommentteja: