sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Uutismanipulaatio

Sunnuntaiaamu käynnistyy uutisilla ja uudella uutistenlukijalla. Niitäkö minä odotan heti herättyä? Pitäähän se ikkuna aukaista maailman tapahtumiin.
- Asianajajista on tehty valituksia enemmän kuin ennen. Minäkin olen tässä juristien järjestämässä sopassa korvia myöten. Hukkuisinko tänä päivänä vai painetaanko päätä veden alle minun vaientamiseksi. Pien pyhhee, palaan arkena asiaan.
- Sosiaalinen media kutsuu joukkotapahtumaan. Aiheuttaa hämmennystä, kun ei ole vastuullista järjestäjää. Järjestyshäiriöitä ilmenee ja jälkien siivoaminen käy kalliiksi. Kaljakellunta on oikeaan osuva nimi tapahtumalle.
- Kiina parantaa suhteita Amerikkaan. Tiibet on kiistakapula Dalai La(a)moineen. Antaako itsenäisyyden Tiibetille, vai mitenkä sen asian Kiina järjestäisi. 
Dalai Lama vai Dalai Laama? Yhden a:n ero kaksi  erimerkitystä sanalle; lama vai laama. Se on aivopesua, jos puhutaan toista ja tarkoitetaan toista. Se tekee hulluksi.

Pie pyhhee näillä uutisilla, kun onnettomuuteen joutunut hyväntekijä makaa sairaalassa lonkkaleikkauksessa. Se ei ilmoittanut tulostaan, mustikoita jo poimittu kaupunkilaiselle vietäväksi. Saunavihtavarvut kainalossa luoja heittää kuin kerjäläistä. Onneksi hätäkeskuspäivystäjä on hereillä ja apu tulee nopeasti. Ilta on aamua viisaampi enkä unohda avaimia sisäälle, kun poistun kotoani manipuloituun maailmaan.

Ei kommentteja: