perjantai 29. heinäkuuta 2011

Maansuru

Kolmen päivän juhlinta venähti neljäksi päiväksi pyynnöstä. Olin uutispimennossa, kun mitään kanavia maailmalle en uskalla/osaa avata vieraassa ympäristössä. Ainoa on Mosse, joka haastaa vähän juoksemaan tuomalla pallon potkaistavaksi. Käydään yhdessä vatukossa, kun toiset ovat ostoskierroksella. Picatsu liittyy seuraan. On kotiin tulossa, mutta kääntyy takaisin. Sillä on ballerinnan käynti ja oopperadiivan ääni.

Juhlalounas on katettu ulos. Ylätalon vaari on pyydetty syömään. Mummo on terveyskeskuksessa reisiluu naulattuna. Minua se masentaa, kun etukäteen ajattelin meidän pienen piirin olevan yhdessä. Pitkän päivän matka perjantaihin. Juomme kakkukahvit. Vaari tietää kertoa pommiräjähdyksestä Oslossa ja iltaa kohti kuulemme enemmän. Näissä merkeissä kokoonnumme seuraavat päivät. Juhlaliputus vaihtuu suruliputukseksi. Tämä minulle sanottiin 20 vuotta sitten suunnitellessani omia juhlia venematkoineen Vihtaniemelle.
- Sinun syntymäpäivänä vedetään lippu puolitankoon. Otin sen henkilökohtaisesti ja lähdin Frantsilan Yrttitilalle syntymään uudesti.

Minusta on tullut iso tyttö, 70 V. Sain siitä muistutuksen, että nytkö vasta iso tyttö. Kirjoittaja muistutti häntä kohdanneesta menetyksestä, kuolemasta. Siitä on 10 vuotta, juuri samana päivänä, kun täytin 60 vuotta. Silloinkin lippu vedettiin puolitankoon. Päivänä, jolloin olin kiitollinen elämästä ja eletyistä vuosista. Pitääkö minun vaipua maansuruun muiden menetyksiä muistamaan.

Elina Karjalainen riimitteli. 
- Jos olet syntynyt heinäkuussa, tule kanssani keinumaan. Pihakeinussa koivun alla hurjanhurjasti keinutaan. 
Olisiko tämä se runon jumalien keinu ja kiikkulauta? Taivas varjele! Faniyo:lta sain kiitoskuvan hänen suuresta päivästä, täältä tullaan elämän yhdestä juhlasta. Toinen fanitus tekee töitä yötä myöten saadakseen esitettävää monen vuoden uurastuksesta. 
Do Svidaniya! Utsjoella aurinko laski puolen yön jälkeen horisontin alapuolelle ja kohta se taas näkyi. Oli lyhyt yö eikä linkki toiminut sähköpostissa. Olen ollut kuin Wagner yrityksen äänetön yhtiömies. Sika otti kännykän mukaan, mutta pisti sen äänettömälle äänettömän yhtiöosakkuden takia.

Olen ollut aktiivinen ja saanut täydennystä Verkkokirjoittajan taloon.  Se on esittely projektin muuntamisesta. Toisessa yhteydessä se herätti hinkuja joissakuissa. Osoite ei auennut kokonaan, mutta alkuosa viittasi juuri tuhon esittelyyn. On tuttua entuudestaan, kun minut huomataan.
- Mikä sinä luulet olevasi? Kirjoitin Iitin Tiltun ja Ellin boksin radioateljeen Juhannus 
- ohjelmaan. Nyt minua ei voi verrata Tiltuun eikä kotiani Ellin boksiin. Verkkokirjoittajan talo on turvataloni. Ei ole ovia eikä ikkunoita. Voin tulla ja mennä vapaasti, maata makeasti kuin oravainen. Hengitysharjoituksissa olen edennyt aika pitkälle. Edelläni on kulkenut viittaan pukeutunut mies. Viinan turvottama ja diapamin rauhoittama Sinisen salongin eversti arveli ihanteeni olevan kuivakas kaveri. On hänellä ainakin ääni, Lie ciocarlie. Placido Domingo on harmaantunut kauniisti.


- Kukas sinä sitten olet? Riemuylioppilas ei tuntenut kämppistään 50 vuoden jälkeen. Kertoi kuitenkin kuolemasta, joka vaikutti hänen uravalintaansa. Pienen kukkasen kautta muistan joukosta poistuneita luokkatovereita. En halua juhlia kouluaikojen  muistoa hymyillen kyynelten läpi. Ne muistot kiteytyvät lopulta helmiksi ja kertovat Suomi-neidon kehityskaaren sodasta tähän päivään. 

Kenellä on vastuu vihapuheista, kouluväkivallasta, heikoimman lenkin poistamisesta. Se on meillä naamioitu viihteeksi suurella rahalla ja pakotettu katsomaan. Olemme kohta kaikki ansassa, etälamautettuna, huostaanotettuna, masentuneena ja varhennettuna vanhuksena. Se on Suomen poliittinen tahtotila, jota en ymmärrä kaiken kokeneena. Omaishoitaja on hyvää vauhtia joutumassa hoidettavaksi. Se on surullisinta suruista. Voinko siihen itse vaikuttaa punkin puremana vampyyrin imemänä? Punkki on borreliaa aiheuttavan bakteerinkantaja. Vampyyri on drakulahampainen ihminen purressaan ja hyväksi käyttäessään toisia ihmisiä vieden heidän rahat, terveyden ja hengen.

Ei kommentteja: