sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kädet

Katson käsiin vanhoihin ja töihin tehtyihin, ne kyynelistä täyttyy tunnen sen. 
Kädet ovat olleet minun kovia kokeneet työkalut. Joskus pelästyttäneet perusteellisesti, että joko työni on tehty. Intialainen hieroja käyttää selän hieromiseen jalkoja, mutta etupuolella hän käyttää käsiä. Sekin on taito pistää ukkopotti töihin. Silloin kädet vapautuvat liitettäväksi yhteen ja sanaton mumina lisää tehoa.


 



Toimittaja ehdotti tapaamista työn merkeissä tehdäkseen jutun lehteensä. Siinähän sitä voisi keskustella, miltä kantilta hän lähestyisi. Varattiin aika hierontaan. Hän tuli kuitenkin kuvaajan kanssa. Sovittiin, että vain käsiä saisi kuvata. Jutussa oli asiavirheitä ja kuvaa ei kuitenkaan rajattu käsiin. Olin vähän loukkaantunut, mutta tytär lohdutti. Työilme on tallella ja Hugo Bossit silmillä. Asiaan voi suhtautua huumorilla, kun teksti ei vahigoittanut mainettani. 
Olenpahan vain hankkinut uuden ammatin Suomessa ainoana näkeviä hierojia kouluttavassa Juntusen Yksityisessä Hieromaopistossa. Suoritin ammattitutkinnon/perustutkinnon oppisopimuksella niin kuin yrittäjän ammattitutkinnon Salpauksessa ja yrittäjän erikoisammattitutkinnon Yritysakatemiassa. Jos koulutus olisi järjestetty Lahdessa, se olisi ammattikorkean heiniä.
Tarkennettu 27.3.2019 Koulutusrahastoa koskevan lain mukaan.

5 §
Ammattitutkintostipendin myöntämisen edellytykset


Ammattitutkintostipendi voidaan myöntää Suomessa asuvalle henkilölle, joka on suorittanut ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa (531/2017) tarkoitetun ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon. (1.12.2017/798)

Ammattitutkintojen välillä vierähti aikaa 30 vuotta. Laillistetun hierojan tutkinnon kurssimaksu oli kohtuullinen. Työtä harjoiteltiin oikeilla asiakkailla oppilastyön hinnalla. Se oli minun juttuni kouluttautua  ammattiin oikeesti;  anatomiaa hierojan tarpeisiin ja yrityksen perustaminen tapahtui annettuja ohjeita noudattaen verottajan, edunvalvojan ja poliitikon pistäessä välillä kapuloita rattaisiin

Sitten tulee työttömyyskoulutus ja pirstoo koko hyväksi koetun tavan alkutekijöihin. Tuloksena Isä Juntusen Luontaishoitolassa ei enää vaihdu kurssi yhtään kertaa vuodessa. Aina muistan tuota aikaa lämmöllä käsien kivusta huolimatta. Käsien lisäksi tarvitaan päätä ja sydäntä. Tieto, taito ja tunne on lyömätön kolminaisuus työssä kuin työssä, kun itse vastaa hinta-laatu-suhteesta. Ihminen on taideteos.

Ei kommentteja: