lauantai 30. heinäkuuta 2011

Hengitysharjoituksen tulos

Jokainen laulaa äänellään, mutta laulajien välillä on ero kuin yöllä ja päivällä. Hengityksen kanssa olen paininut ihmetellessäni, miksi henki ei kulje, kuristaa kurkusta. Rosenterapeutin kosketus selästä saa vääntelehtimään, pakkoliikkeitä leukaperiin ja silmiin norsun kyyneleet. Leikkauksen jälkeen tuntui kuin keuhkot olisivat kiinni selkärangassa. Puhuin siitä vaihtoehtolääkärille. Hän katsoi napaan asti ulottuvaa arpea ja ryhtyi töihin. Hän pisti neulalla arpikudokseen jotakin. Pisto tuntui epämiellyttävältä ja kysyin.
- Montako vielä? 
- Niin monta, että riittää, ja jatkoi pistelemistä.
Hoidon jälkeen tulin kadulle, henkäisin syvään. Keuhkot täyttyivät ilmalla, kiristys oli poissa. Jos koululääketieteen lääkärille olisin siitä kertonut, hän olisi vastannut tuhahdellen halveksivasti.
- Enpä ole ennen kuullut.

Samasta asiasta kertoi nainen, joka oli löytänyt hengitysrytmin ja kuullut oman hengityksensä äänen.
- Sen jälkeen olen tanssien liikkunut. Jalat eivät paina, vaan liihottelen paikasta toiseen.
- Lopetan koko huokumisen, uhkasi isäni. Näin alkoi joka kerta hieromissessio viimeisinä vuosina. Oli tullut paniikkihäiriö lääkärien tyhmyyttä. Hän ymmärsi yskän, kun vastanainut lääkäri ei enää välittänyt vanhoista syöpäsairaista potilaistaan.
- Pysyisivät kaukana kirkonkylistä. Tänne ne tulevat istumaan kuin lakovarikset.
Se oli jo ensimmäisiä nauloja puupaltooseen. Uskoi elämän jatkuvan himoineen ja haluineen vielä 1000 vuotta.

Löytöni vieraskielisestä laulajasta on suuri iloni varhennetun vanhuuden päivinä. Vitas syntyi perhosena ja on sellaisena pysynyt 30 -vuotiaaksi. Videon laulaja noudattaa ihmisen muodonmuutosta. Perhosesta toukkavaiheen kautta koteloksi. Ei ole paljon rytmiä eikä liikettä nivelissä. Lauluääntä hänellä on, mutta esitys on jäykkä ilmapalloista huolimatta. Teeveekuuluttajan arvio tangokuninkaallisehdokkaista minua ihmetyttää.
- Näytät hyvältä. Puku ja kampaus on upea. Muut tuomarit arvostelevat esityksen näkymättömältä osalta. Minun ei pitäisi katsoa tangomarkkinoita eikä iskelmälaulukilpailuja. Vain tenavatähtiä ja oopperoita.

Mediamaksu tulee uudelleen arvioitavaksi uuden Kiuru-ministerin päättäessä tavasta, kuinka Yle rahoitetaan. Soiko aamun Kiuru kirkkaudessa vai Lordin hallelujassa, jää nähtäväksi? Yritysvakoilun estämiseksi pitää pudottaa pöksytkin työpaikalta poistuessaan. Turhanpäiväinen rahastus lisääntyy ja ohjelma-anti köyhtyy vitutuksen tasolle. Se tulee toistetuksi tuutin puolelta ilman piippeittoa eikä sen kuulemiselta välty lapset eikä koirat. Noitukirja on ensimmäinen aapinen, minkä pieni poika osaa alusta loppuun, kun on kielletty tuhmia puhumasta vieraiden aikana.

Ei kommentteja: