lauantai 11. kesäkuuta 2011

Kuuman ja kylmän yhdistelmä

Sisällä 30 astetta, parvekkeella 50 astetta, elementtien uusintasaumaus pitää lävet suljettuna monta viikkoa. Eilen heräsin huomaamaan, että viikko 22 on takana. Koko huoneisto täynnä betoninpölyä. Pölyn poistaminen imuroiden, lakaisten, pyyhkien kostealla jäi puolitiehen. Lämpöraja ylittyi ja minulla pää höyryää punaisena. 

Liekö pakastinkin nielaissut pölyä röörit tukkoon, kun se oli simahtanut ilmoittamatta äänimerkillä liiasta lämmöstä. Pakasteet sulaneet ja sitä rataa.
Viisitoista kesää häntä rakastin ja tunteitani käsitteli hän kuin pakastin. Sulaa siinä jäisin kylmätornikin kerrostalon kuumimmassa kopissa. Näinä päivinä istun rannalla, sillä viimeisellä, josta ei ole kuin lauttayhteys yli synkän virran.

Pakolaisilla edessä päästä pois sodan jaloista. Minulla selviytyminen sijoittajien kynsistä. Soinin ennustus on käymässä toteen.
- Muutos tapahtuu, kun rahat loppuvat. Aamulla uutisista kuulin kahdenlaisista rauhanpyrkimyksistä. Natolta loppuu rahat, kun uusia jäsenmaita ei saada mukaan rahoittamaan sotaa. Nyt on Suomella kiire pelastaa rauhanruhtinaan mielenmukainen liittyminen Natoon. Muuten jäämme junasta hitaina hämäläisinä, että tarvitaan jatkosota, jossa Suomikin on mukana jokaisen kynnelle kykenevän panoksella.

Toisaalta humanitäärinen rauhantyö on saamassa jalansijaa. Olen aina ollut tässä leirissä. Äiti Teresana Kalkutan kaduilla hoitamassa kuolevia. Omaishoito meillä on tähän verrattava. Tutun kanssa jammailen paljasjaloin kadulla Mandelan vapautuessa vankilasta. Typertyneenä katson Obaman ilmoitusta bin Ladenin surmaamisesta. Mitä sillä voitettiin? Loppuiko terrorismi etsityimmän löytymisestä. Ranskalaisella nunnalla oli selvä toimintaohje. Opettaa lapsia lukemaan Kairon kaatopaikalla. Se avaisi tien yhteiskuntaan tekemään oikeita asioita ihmisten hyväksi. 

Muutos saattaa olla lähempänä kuin kukaan osaa arvata. Juhannukseen jatkuva helle olisi hyttysten surma, mutta siinä samalla saattaisi tulla suru puseroon monelle muullekin auringonpalvojalle. Voitontavoittelussa sijoittajat ovat saavuttaneet lakipisteen tai tiedä häntä, jos sittenkään ei oikeus voita.
- Kyllä ne ovat viisaita!
- Tyhmiä ne ovat olleet ja ovat edelleen. 
Suutari Tammisaaren vankileiriltä palattuaan ihmetteli.
- Onko Saunaniemen Ierikalla niin viisaita poikia?
Ierikan sukupolvenvaihdos jäi tekemättä eikä pojasta polvi parantunut. Ei saanut tilaisuutta. Kaikkea se Ierikka kokeili saadakseen isäni tottelemaan isoa rikasta, mutta turhaan. Häränhyyristä maksoivat pienemmät eläjät työpäivinä ruispelloilla. Nyt on isommat EU -direktiivit kysymyksessä. Olisiko sonniosuuskunta pelastanut Suomen vasikoiden tulevaisuuden. Kravattisonni korvasi oikean luomusonnin ja jalostus huippuun viedystä tuloksesta on tuonut omat ongelmat. Valta ei ole kummilahja, sitä pitää hankkia kovalla kyynärpäätaktiikalla hämäten jäljet.

Ei kommentteja: