keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Kuka ei kuulu joukkoon?

Blogger asettaa rajoituksia tehdä vertailua esiintyjien välillä, kuka kuuluu valittuun joukkoon, kuka painii omassa sarjassaan.
- Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat! Tai jos mandaatti puuttuu, kirjoitat ministerille puheita avustajana. Nyt ansioituneena kansanedustajana olet saanut oman äänen roskaamisen lopettamiseksi
Hong Kong on kuuluisa siisteydestään. On sovittu, ettei mitään heitetä kadulle. 
Jos huolimattomasti kenenkään näkemättä roska joutuu sille kuulumattomaan paikkaan, sinua sakotetaan. Meillä siitä järjestetään mittava vuosia kestävä oikeudenkäynti lakimiesten voitoksi. Ovat parhaiten ansaitseva ammattikunta pesänselvittäjinä ja edunvalvojina. Menee lapsikin pesuveden mukana. Se on siisti juttu. So cool! 
Ei vieläkään ole lupa tehdä kappalejakoa eka ja toka vaihtoivat paikkaa. Jopa siitä saadaan toisen asteen tuomio.
- Kuinka hellästi minua kosketit
ja kuitenkin kaikki minussa järkkyi.
Jaakko Löytty ja Vladimir Vysotski kuuluvat raspikurkkuina samaan sarjaan. Löytty siirtyi kahdenmaan kansalaisena rakkauslauluihin hengeltään. Sitä on myös Vysotskin lauluissa yhteiskunnallisuuden lisäksi.

Teresa ja Mercedes ovat laulajia, mutta heidän tapansa puhua  on tehnyt minuun suuren vaikutuksen, ilman turhaa ilmehtimistä ja silmien pyörittelyä. Kieli puhuttunakin on kuin musiikkia.
Puheterapeutti uutistenlukijana kuluu kasvoiltaan. Mikä syö uskottavuutta politiikalta. Oma puhevaikeus johtuu vaientamisesta. Rosenterapeutti sai aikaan pakkoliikkeitä leukaperiin ja kyyneleet silmiin. Syyksi hän ilmoitti.
- Sinulla ei ole ollut kuuntelijaa. Enemmän on kuunneltavia. Mertarannan video on poistettu. Harmi, eihän siinä ollut mitään yliampuvaa. Hän innostui ilmaveivimaalista, että yläkroppa vähän aikaa tärisi. Muistan sen loppuikäni. Veivimaalin juhlinta  meni överiksi, kuten odottaa sopii. Urheilu on suurinta hämäystä oikeudenkäynteineen. Palkittuna vilpillisesti on yhtä uskomaton juttu kuin WTC:n luhistuminen. Nämä kumpikin ovat tämän vuosituhannen satoa. Kollektiivinen maansuru saa liput puolitankoon.
Yhtä inhorealistinen suhtautumistapa elämän kipupisteisiin on paniikkihäiriö sodasta palanneen isäni silmissä ja Suti-tätin ruotsintunnilla. Auskultoinnit olivat suorittamatta, oli vain äidinkieli ruotsi. Kun koulun opettajakuntaan tuli pätevät opettajat, saivat epäpätevät lähteä työhön kauaksi kotiseudultaan. Siellä kolmikko odotteli bussin vaihtoa Kuopion linja-autoasemalla. Mutta mitä tekee Jaana kuuluttaessaan Eurovision esiraadissa kappaletta
"Missä miehet ratsastaa". Sirkustirehtöörin ääntä muistuttavalla tavalla hän rääkkäsi kieltä ja rääkkää meitä eduskunnasta käsin käyttäessään opettavaisia puheenvuoroja. 
Mahtavaa ilman tarkoitusta ei kuulu joukkoon. 





1 kommentti:

mammamia kirjoitti...

Mitä minä olen aina sanonut Vysotskista, on tänään totisinta totta. Hänestä on tehty elokuva.
Kiitos, minä elän.
Siihenkin voin yhtyä.
Kiitos,minäkin elän vielä jouluna, joka on elämäni 70. joulu.

Olen selvinnyt sodasta, jatkosodasta ja 30- vuotisesta mukulien sodasta. Maksamme velkaa.