tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kataisen kuutoset

Vuosien tuki -patsas saa seppeleen Lahden seudun 70 -vuotiaan
sotainvalidien yhdiistyksen juhlapäivänä

Ilmaveivattu sixback on ollut tilauksessa viikkoja vaalien jälkeen. Kun työn näkee tekijän tuntee kuvista, kenenkä peräänantamista ihmetellään monen miehen voimalla ilmein ja auttavin käsin. Piispa puhuu kuolleesta roinasta kaapeissa. Ei voi ennen tuntea elävänsä kuin vasta kaapit avattuaan ja roinat ulos lopullisesti kannettuaan. 

Raha on kuollutta, julma jumala on vain jumalan kuva, vaikka se olisi kullasta valmistettu vasikka. Internet hyökkäykset torjutaan perinteisillä aseilla. Tykit laulamaan. Tähtien sotanahan internet ajettiin käyttövalmiiksi kylmän sodan aikana.

Taigapunkki on tulossa. Siitä esitin visioni vuosi sitten lääkärikäynnillä vanhemmalle asiantuntijalle. Hän sanoi 20 vuotta kestänyttä tuttavuuttani taigapunkin kanssa mielenkiintoiseksi näkemykseksi. Siitä on seurannut uusia tuttavuuksia kuin naamakirjassa uusien kavereiden lisääntyminen valittujen kavereiden kavereina. Taigapunkki aiheuttaa borrelioosia, johon ei ole rokotetta. Kokemus on ollut ankara opettaja! 

Yhdistystoiminta on ollut yksi ankarimmista, vaikka se olisi vuosien tuki -toimintaa. Sotaveteraanien kuntoutus oli mahdollista vain järjestöjen kautta. Kun isäni kuoltua en pyytänyt havuseppelettä haudalle, ajattelin olevani vapaatoimija yhdistyksissä, jotka elämä  oli antanut minulle olosuhteiden muuttuessa. Minulta otettiin oikeus toimia yhdistyksen periaatten mukaisesti. Ainoa yhteys oli jäsenmaksun maksaminen. Sotainvalidit on viimeinen opettaja. 


Tunsin monta sotainvalidin leskeä, joille kysyin maksusitoumusta hierontaan. Joillekin se oli etuoikeus, joillekin ei. Olin jo eläkkeellä, kun vielä minulle esitettiin maksusitoumus tehtävästä työstä.
Pyysin verottajalta verokortin 100 euron tulosta. Yhdistys ei suorittaisi ennakonpidätystä eikä sitä näkynyt minun veroehdotuksessa. Eläkkeestä saisin veronpalautusta. Ilmoitin 100 euroa tuloksi ja odotin sen vaikutusta lopulliseeen verotukseen. Vaikuttihan se, satanen vilahti kankkulan kaivoon ja vei mukanaan veronpalautuksen. Kokemus opetti, ettei eläkkeen lisäksi kannata tehdä palkallista työtä. Eläke menisi veroihin. 
Muunsin projektia vapaaehtoistyöhön Rudolf Steinerin sosiaalisen peruslain mukaan. Muuta lakia ei tarvita turvaamaan sosiaalisia etuuksia kaikille tarvitseville. Nykyinen lainsäädäntö on käänteinen; annetaan niille, joilla on jo yli oman tarpeen...


Omaishoitajayhdistys on toinen ankara opettaja. Kuntaliiton lakimies sai minut hulluuden partaalle kehuessaan olevansa sosiaalihuollon asiakas pienen tyttärensä kautta. Tytär sai kunnallisen päivähoidon päiväkodissa. 
On tullut uusi ryhmä omaishoidontuen piiriin. Syöpälasten vanhemmat siitä minulle kertoivat. Vuoden 2004 isovanhempien ja lastenlasten leirillä ei vielä ollut tämä käytäntö. Syöpälapsen perhe sai kunnallista tukea lapsen sairauden ajan. Kotihoito perheelle on kokeiltu. Äiti sairaalassa lapsen luona. Nuorempi lapsi kotona kodinhoitajan kanssa. Työaika kahdeksan tuntia. Se on ehdoton työaikalain puitteissa. Se on ehdoton sairaalle lapselle, vanhukselle ja terveelle vauvalle. Viikkorytmikin on maanantaista perjantaihin työajanlyhennyksineen. Asiakkaan ajankäyttö on oma asia kuinka aikansa jakaa ja mihin se riittää. Sota on ehdoton, ei saa vuolla lampunjalkaa pahkasta vartiossa ollessa. Siitä joutuu sotaoikeuteen puhuttelun jälkeen.

Pöytien takana paperinpyörittäjille on ajankäyttö tarkasti määrätty työtunteina ja loma-aikoina. Silti heillä on kiire ja asiakaspalvelussa jonot kasvavat. Puhelimella hoidetut asiakaspalvelut on hyvä esimerkki. Istu vessanpytyllä puhelin korvalla, jotta jaksat odottaa vastausta. Kokemusta on. Tämä on vaatinut suuren koneiston käynnistyäkseen ja huijarit rahastavat, minkä ehtivät valtiovallan suojeluksessa. Minulle riittäääää ja monelle muulle, jotka eivät enää jaksa huutaa. Heidät on vaiennettu hiljaisiksi. Jopa kuusi vuotta kuolleena kotona eikä langennut heräteostoihin.


Aloitan alusta elämäni setsemäntenäkymmenentenä keväänä. Sota-aika on ollut ankara ensiopettaja. On eletty kotirintamalla pelossa sodassa olevien puolesta. Kuva kolmesta sisaruksesta palasi mieleen kunnan varastotalon käytävällä. Yksi meistä oli hakenut halkomistoimitusta jakamaan lapsuuskotia. Jos isä ei olisi palannut, meidän kolmen elämä olisi ollut jotakin muuta. Isä ainakin olisi kaatuneena sankari. Jättäessään paikkansa uudelle kuningattarelle 6.2.2000 aktivoi hän veteraanijärjestön täyttämään antamaansa lupausta. Havuseppele kuoltua haudalle! Pidin sitä isääni kohtan väheksyvänä eleenä enkä pyytänyt. Nyt minua on opetettu nöyristelemään hattu kourassa ylempien edessä. Vanhin veli ei osallistunut halkomistoimituskokoukseen. Lupasin bin Ladenille turvapaikan tiettömän taipaleen takana. Häntä etsittiin syyllisenä WTC:n sortumiseen. En tuota silloin tiennyt, että minusta tulisi sijaiskärsijä vanhempieni hoitajana, veljeni puolustajana ja oman osuuteni perijänä. 


Tähän päivään mennessä on saatu bin Laden pois päiviltä. Hoitamani asiat ovat ulosottomiehen listalla, jos en maksaisi sijoittajien minulle määräämiä maksuja. Ajojahti jatkuu julman jumalan vaatimalla tavalla. Nöyrät juoksupojat lentelevät Brysseliin ja takaisin kiireittensä keskellä. Tästä ei hyvä seuraa, mutta se jää lasten ja lastenlasten vastuulle.
- Kuule faija ja mutsi, ihan tuota en olisi sinusta enkä sinusta uskonut. Seitsemänteen kevääseen mennessä olin jo kaiken kokenut elämästä ja kuolemasta. Syksyllä aloittaisin kansakoulun Koivuharjun kamarissa.


Nyt seitsemäntenäkymmenentenä keväänä olen vahingoista viisastunut enkä lähde enää mihinkään mukaan. Pyysin mannermaisen laukun lähettämään entisenä lehdenlukijana ilman lehteä tilaushinnalla 19,90 €. Se ei käynyt, lehti on pääartikkeli, laukku kylkiäinen. 
Jospa sillä olisi käyttöä oikeesti Mäntyniemen uudelle emännälle. Käyttääkö sukupuolineutraali emäntä käsilaukkua, sen näkee 2012 vaalien jälkeen. Muumimamma on vienyt laukkunsa mennessään. Ei jäänyt luurankoja kaappiin, onhan odotettavissa kaapista ulostulleita avec ulkomailta suoraan huipulle nostettavia. Historia toistaa itseään. En ole vielä kuullut koko totuutta menneistä veivauksista. Odotettavissa on uusi aika tasavallassa.

Ei kommentteja: