torstai 19. toukokuuta 2011

Se toinen perintö


Minkälaista mallia antavat isät pojilleen rauhan aikana? Nyt on tullut liian monta kertaa julkisuuteen tietoja, kuinka isät kohtelevat naisia. Onhan heidän tiensä alkanut naisen kautta. 70 vuotta sitten naiset olivat äitejä lapsilleen, mutta leppäsen auneja harjoituskappaleina miehen tien alussa. Kohdunvuokrausta ja sijaissynnyttäjää etsitään spermapankin asiakkaille. Pankkihan se on sekin, mutta naisen on pidettävä kiinni pankistaan, istuttava sen päällä kuin perunasäkkiä vartioiva sonderkommando.

"Kunnioita isääsi ja äitiäsi"  on velvoittava ukkaasi. Siihen ei anneta eri vapauksia. Lapsia kasvatetaan kunnon kansalaisiksi. Aikuisuuteen kuuluu myös ihmisenä käyttäytyminen. Jos on kadun kasvatti, käytöskin on sen mukainen.

Blogini ovat kaverukset. Toista hallinnoi "mun isän oli sotamies". Kuvan siirtämisen vaikeus pitää kuvan omanaan. On vain "Likainen sukka", teatteriesitys. Toista hallitsee "Isäni oli nuori sotilas". Samasta asiasta on kyse. Voimauttavat valokuvat alkaen ajasta, kun sinkkuaika oli päättynyt, on kaikkein raskain koottava. Se valmistuu aikanaan, kun jokainen kuva on paikallaan ja minä voimautunut kolhuista kuin kuhmuille kolhittu kultapokaali.


Pääsiäisenä kansio sai viimeisen pisteen. Sen jälkeen ei ole kerrottavaa. Kaikki on tapahtunut sitä ennen suvussa 1900-luvulta lähtien. Tapahtumat liittyvät toisiinsa saumattomasti. Katsoin aamulla pajataltioinnin ja totesin, että olen elänyt asiat todeksi, mutta vertaistuki on puuttunut eikä teemoja ole tallennettu verkkoon. Jokainen on halunnut puhua läpiä päähänsä. Miljoonaperintöni päältä useimmat haluavat mennä asioiden edelle ja viimeisen laskun perii Instrum Justitia Oy. Moisen perintätoimiston kanssa en halua olla missään tekemisissä.

Törmäsikö Tuusniemi, velaton kunta, jäävuoreen vai vuorenhuippuun. Jäävuori upottaa kunnan syvällä uidessa tai kunta karahti kiville pintaliidossa. Minulle se antoi  5 lukuvuotta kansakoulua epäpätevien opettajien puuhaillessa omiaan tunneilla  maalaistalojen kamareissa ja tuvissa. Pääsin osalliseksi mieskansakoulunopettajien kyvyistä, kun itse aloitin ylioppilaana en kouluavustajana vaan suoraan opettajana lukuvuoden. Edeltäjä oli nukkunut juovuksissa pöydän takana ja lapset heittivät häntä karkeilla.

- Tane, Tane oli aina sijaiskärsijä koko luokan puolesta. Siitä vuodesta ei vielä karttunut eläkettä. Olin alaikäinen opettaja. Sen jälkeen olen ollut yli-ikäinen johtajien mielestä tähän päivään asti. Eletty ikä 118 vuotta on kaikille kauhistus. Elän sitä uudelleen ilman 5.4 -omaishoitajakerrointa. Siitä kertyi 54 miestyövuotta, joka ei kerrytä työhistoriaa. (vrt, Primo Levin yksinpuhelua keskitysleiriajasta)

Ei kommentteja: