maanantai 2. toukokuuta 2011

Saul, Saul, miksi vainoat minua?

Wanted Lahden vapputorilla. Viimeinen havainto työnnetty postiluukusta sisälle pyytämättäni. Kadulla vaihdetaan kaistaa yhteentörmäyksen välttämiseksi. Nähty Lammilla jytkyleirissä vappunaamarsissa. Itsemaksetussa lehtikuvassa oli niin siloinen lakimies poliittisen uransa alussa mielenterveysongelmaisten naisten lobattavana. Äänet saatuaan on kääntänyt takkinsa monta kertaa.
Tyhmän tietämättömänä hakeuduin suorittamaan ammattitutkintoa saadakseni pätevyyden tehdä työtä laillistettuna Lääkintöhallituksen rekisteriin merkittynä muiden laillistettujen ammattien rinnalla. Mainitakseni lääkärit ja lääkintävoimistelijat nykyisin fysioterapeutit. Niihin on varmaankin laskettava vielä hiihtäjätitaanit ja kehonrakentajat, jotka jytky-listoilta nousivat ääniharaviksi. Taitaa olla ministerinpaikka tiedossa siipeilijälle, joka värväytyi kolmen koplaan ammattikuntani edunvalvojaksi eduskunnan saunassa. Liekö ollut pelkkä miestenvuoro yleisessä saunassa, jossa Junnu pienenä poikana tutustui saunojien puheenaiheisiin, naisiin. Puhujat olivat lääkäri ja hautausurakoitsija, koulutukseltaan myös hierojia lakimiehen vieraana. Kaikki he käänsivät nuttunsa nurin tullessaan tiensä päähän naisten hyväksikäyttäjinä. Makunystyröitä kutkuttavan hauskalla tavalla. Lue "Puhdistuksesta", mitä tyttö pakeni löytyessään sukulaisnaisen pihamaalta liikkumattomana myttynä. Sofi Oksanen ei puhu tänään yhtä ja huomenna toista, vaan pysyy valitsemallaan tiellä. Aika näyttää draaman kaaren.

Jos vielä ei silmät ole auenneet näkemään, mikä on edunvalvojan ensisijainen tehtävä, kuuntele uudelleen Jouko Ahosen lausunto johtajien korkeista palkoista. Jopa oman puulaakin Z puhui omina mielipiteinä johdon palkkakehityksestä kohtuullisemmaksi kehittyvässä maakuntien Suomessa. Pitkän eduskunnassa istumisen seurauksena jokainen löytää edestään sen, minkä taakseen on jättänyt. 
Niinpä kaivan esille runoroskiksesta löytämäni pankin karhukirjeet velkavaalirahoista ja siitä yhdestä tulotositteesta, joka oli maksettu yhtiön kokoukseen osallistumisesta. 

Tuhkimona keräsin kamppeeni kaatopaikkajätelaatikosta ja pötkin pitkälle. Eipä välimatka paljon auttanut, olenhan osallinen isäni miljoonaperintöön. En käy osuudellani kauppaa enkä tee lahjoitusta tai testamenttiä. Kuolinpesänkuolinpesän perijä ajatteli viedä äidin kuolinpesäosuuden mennessään kuoltuaan, mutta valvova silmä palautti perukirjan uudelleen tutkittavaksi. Liekö ollut jo taivaanportilla Pietarin syynissä? Takaisin kuitenkin lähetti hoitamaan perimysasiat kuntoon.

Samaa asioiden oikaisua odotan Vihtaniemellä kunnalta, tiekunnalta, sijoittajilta, Jätekukon toimeksiantajalta maksuja periessään. Verottaja ja maistraatti tapautuivat tuntoonsa tulkitessaan lakia oikein luettuna. 20 vuotta olen tiennyt asioiden oikean laidan noudattaessani neljättä käskyä. Sosiaalijohtajan mielestä sekin oli virhe; ettei hänenkään isä tarvinnut hoitajaa. Ja myöhemmin kun tarvitsi, lapset sen kustansivat kunnan rahoista, ettei kenenkään tarvinnut keskeyttää työtänsä vanhempiensa hoidon takia. Näinhän Kekkonenkin hoidettiin sen jälkeen kun valtakunnan vanhus oli julistettu sairaaksi. Kolmessa vuorossa hoitajat kävivät häntä hoitamassa. 

Hoitohierarkiassa alaspäin tullessa omaishoito jää yhden tehtäväksi kolmessa vuorossa ilman vapaapäivää, ilman omaa aikaa ja omaa elämää. Työaikalakia noudattamaan tarvittaisi 5,4 hoitajaa. Tein sen yksin ja sain vuosia lisää 54 miestyövuotta elettyjen lisäksi. Jokaiselle omaishoitajalle käytetään kerrointa 5,4/hoitovuosi. Yritysjohtajat palkitaan meidän sosiaalisen pääoman kustannuksella ja päättäjät saavat poliittisen eläkeviran ohjailemaan rahavirtoja, joista ei tarvitse tehdä tiliä. 
Eipä käy katteeks, sillä puhdas omatunto on paras päänalunen. Rauhanruhtinas sai nukkumisen armolahjan Osaman realiaikaisen tappamisen nähtyään. 2000 -vuotinen näytelmä tämän päivän maailmassa. Luen lehdestä kuitenkin rauhanruhtinaan suuttumuksesta. Hän lähtee ojentamaan Obamaa, kuinka terrorismiä pitää tukahduttaa tai pitää yllä kauhun tasapainoa. Martin Luther King tuli ammutuksi aseettomalla rauhanmarssilla.

En palaisi nähin muistoihin, jos minulta ei vaadittaisi vastineita, mihinkä leiviskäni kätkin. Jos kuka ei sitä vielä tiedä, kätkin sen isänmaan kovaan kamaraan. Ei kelpaa edes lainan vakuudeksi, kun en ole yksin omistajana. Jokainen etsii rahastusmahdollisuutta, kun olen vielä olemassa. Kysynkin: 
- Oliko Kelan-täti-ihmiset konsultoitu eläkeuudistuksen jälkeen puhumaan eläkkeelle jäävät pyörryksiin. Suositus oli ottaa eläke varhennettuna. Siitä tuleva hyöty olisi 80. ikävuoteen  kannattava, sen jälkeen eläke alkaisi syödä itseään. Eläkkeelle jääneen toivottiin olevan jo kuollut. Sijoitus sijoittajalle olisi sekin taivaanportille asti. Sen jälkeen on paras näyttää tyhjät kätensä ilman kultaa ja killuttimia. Harjoiteltu alastomuus on totisinta totta. Vanhat rääsyt poltetaan ja tilalle saadaan puhtaat,  valkeat vaatteet, kultakruunu ja harput soittelemista varten.


Jäljitin kuulemaani musiikkia: Jumala on pelikaani. Jo keskiajalla minun tiedettiin tervehdyttävän sukua. Jouduin kuninkaallisena satamajätkäseikkailuun ja sain kruunulla varustetun m-monogrammin. Mitään uutta ei ole auringon alla. 7 -kymppisten jälkeen tulee pyöreinä vuosina 80. Se on pelottavan lähellä. Nyt on aika vielä jatkaa työntekoa, kun tuotteesta en ole luopunut.
Ihanaa äitienpäivää serenaadein meille kaikille äideille!

Ei kommentteja: