sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kaverit on komeasti palkittu

 (1.6.2014 8:26)

Hennalan varuskunnan tyhjentäminen alkoi - vielä ehdit tutustumaan 

 Keskiviikko 4.6. Puolustusvoimain Lippujuhlapäivä 

  • kello 8.30 Lipunnosto, Lahden varuskunta, 

  • kello 9.00 Juhlapäivän kahvitukset ja Hämeen rykmentin historiikin julkistamistilaisuus,

  • kello 11 Seppeleenlasku Mannerheimin ratsastajapatsaalle Marskin aukiolla, 

  • kello 12 Paraatikatselmus Lahden urheilu- ja messukeskuksessa, ohimarssi Salpausselänkadulla, 

  • kello 11-13 kalustonäyttely Lahden urheilu- ja messukeskuksen edustalla, sotilaskoti tarjoilee. 

  • Kello 13-15 Lahden varuskunnan avoimet ovet, 

  • kello 18 Hämeen rykmentin ja Lahden kaupungin kutsuvierasjuhlakonsertti. 

PikkukuvaJuha "Watt" Vainio-- Kaverit On Komeasti Palkittu

Alkuperäinen video on poistettu. Tämä kuva sopii paremmin päivän Nato -keskusteluun. Saadaan uutta verta kuin Helsingin Olympialaisissa 1952.

 

Puolustusvoimain Lippujuhlapäivä sai alkunsa sisällissodan voittajien suojeluskuntalaisten paraatista. Häviäjiä on aina potkittu päähän kuntoutusrahojen jaossa. Sisäpiirissä jaetaan rahat ja kuntoutusvuorot keskenään. Valkoisen veteraanin lupaus välitettäväksi kauttani. Isälle kuoltua havuseppele haudalle.


- Ehtiihän tuon sittenkin, totesi isä liikuttuneena. En ilmoittanut isän kuolemasta enkä pyytänyt voittajien paraatia seppeleineen haudalle. Minulle tärkeämpi oli hankkia nimellinen laatta sedälleni muistuttamaan voittajia paraatin ajankohdasta 29 -vuotiaan vangitsemisella ja kuolemalla. 

PHNetin nurkkauutinen Puolustusvoimain lippujuhlanpäivä "Elävästä arkistosta" noudattaa 1918 voitonparaatin perinteitä kahtia jaetussa Suomessa, avoimessa yhteiskunnassa suljetun yhteiskunnan säännöillä.


Isä ehti saada eläessään isännän ja vapaan maan viirin. Vaikka lipuilla on omistussuuhteet merkitty, sijoittajat ovat käyneet hyökkäykseen Länsirannalla Vihtaniemen tietä lapsuuskodin uimarantaan. Toinen suunta on Vihtaniemen kärjestä rasitetietä niin pitkälle kuin pippuri kasvaa.

1900 -luvulta kaikkine vaiheineen lipunnosto 90 -vuotiaalle isälle. 6.2.2000 alkoi uusi aika perinnönjakoineen. Pyynnöstä suostuin tehtävään ilmestyen tyhjästä kuin Rauhan enkeli.

Hoidin tilanteen omaishoitajana kuin profeetta omalla maalla. Vastaanpanijat ovat julman jumalan palvelijoita sijoittajina ja kuolleitten sielujen metsästäjinä.

Ich bin und Ich habe. Siitä mitä minulla on ovat kaikki tekemässä ostotarjouksia. Tyhmimmät huutavat apuun lahjottua maaoikeutta saadakseen sen, mikä heille ei kuulu.

Junnu on sukulaissielu oivaltamaan asioita humoristisesti niin kuin ne on. Korkealta ja kovaa juhlapuhuja voi pyytää omaisia hoitamaan veteraaninsa. Maanpuolustus on hierarkisin järjestelmä, mitä tiedän. Arvostelun tasoa mittaa se möläytys, voiko presidentti olla puolustusvoimien ylipäällikkö. Samaa presidentin arvovaltaa nakertaa kahden lautasen kattauksen poistaminen. Mikä on ollut pääministerin kohtalo, pää kihahtaa päähän ja puhuu päättömiä.

Oli opettavaista istua miesten pöydässä vuodeosastolla ainoana naisena. Muistamattomat miehet esittivät kysymyksiä niistä unohtamistaan asioista, jotka nousivat pintaan minut nähdessään erilaisissa rooleissa. 
Muistavat miehet arvostelivat kunnanlääkäriä, kuinka hyvin hän oli voinut järjestää oman äitinsä hoidon ja sukulaisnaisten työtehtävät johtamassaan laitoksessa. Isäni ei osallistunut keskusteluun, hänellä oli omat kokemuksensa vakavien sairauksien hoidossa yskänlääkkeellä. Oma repliikkini oli.
- Ei me tultu kohteliaisuuksia vaihtamaan. Vanha isäni ymmärsi yskän.
- Mitä se vastanainut lääkäri välittää vanhan ukon syövästä.

Junnu ymmärsi kilibailutuksen itsetarkoituksena veteraanien hoidossa. Rivimies juhlapuheessa uskalsi ottaa esille valtiovallan nuivan suhtautumisen jäljellä olevien veteraanien kuntoutuksen rahalliseen osuuteen. Ei tipu, ei lirise. Mikä on meidän vastuu tämän päivän hallituksettomaan tilaan. Vaalit on käyty, ruohonjuuritaso nostaa päätään. Meno jatkuu kuin vaaleja ei olisi ollutkaan.

Odottelen 70-vuotisjuhlagaalaa uusintana tammikuulta.

Ei kommentteja: