tiistai 15. maaliskuuta 2011

Laama uusi kuljetusjuhta

Laman seurauksena on autottoman etsittävä uusia kuljettajia. En enää muista, olemmeko maalla alpakka- vai laamapaimenia. Aasien aika on joka tapauksessa ohi. Lankapuhelinliittymä on sanottu irti minun puolelta. Sonera aloitti nykyajan ilmoittamalla, että kaapelit keritään pois. Puheet eivät kuitenkaan pitäneet paikkaansa, vaan laskujen lähettäminen jatkuisi hamaan maanjäristykseen asti.

Sain kirjeen Tsernobylin onnettomuuden jälkeen. Lähettäjä ihmetteli, kuinka Suomi reagoi viimeiseksi tiedottaakseen kohonneista säteilyarvoista. Nyt toimitaan päinvastaisella menetelmällä. Me emme saa myöhästyä mistään, varsinkaan rahan lainaamisesta kriisimaille, jotka saavat anteeksi velkansa sitten kun tarpeeksi onnettomuuksia on tullut ihmisten kestettäväksi. Isompi kipu parantaa pienemmän. Sitä en vielä osaa arvioida, minkä hullutuksen vouhkamisen Japania kohdannut ydinkatastrofi peittää alleen.

Vieläkö lääkärinleski jatkaa Tuusniemen muuttamista Suomen Floridaksi? Joka puolella maapalloa on omat maantieteelliset ongelmansa kuivuuksineen ja tulvineen. Atomivoimaloissa on otettu käyttöön energiantuotanto, jota ei vielä hallita. Sama koskee pankkeja maailmassa, jossa pankit ovat unohtaneet  alkuperäisen tehtävänsä; ottaa halvalla ja antaa kalliilla. Johtajat ovat sotkeutuneet omaan näppäryyteensä sijoittaessaan ihmisten rahat riskillä pörssiyhtiöihin. Uskottelua uskottelun jälkeen hirveen hyvistä tuotoista. Kaikista on tullut uhkapelureita. Atomiaika ei takaa pomminvarmaa turvallisuutta.

Ei kommentteja: