maanantai 14. helmikuuta 2011

Sanamagiaa ystävän päivänä

Viitakossa, Ukki on jäänyt yksin
- Onko Ukki tuossa kuvassa kuollut, kysyi ensimmäinen lapsenlapsenlapsi. Kysyjä istui Ukin sylissä 90 -vuotispäivillä. Muisti ei kantanut niin kauas tuohon Viitakossa järjestettyyn juhlaan.
- Millainen Ukki oli, esitin vastakysymyksen.
- Ukki oli mukava ja on vielä tänä päivänä muistelijoiden mielestä.

Olimme käymässä mummolassa ja niihin käynteihin sisältyi aina kesäiset marjamatkat saariin. Paluumatkalla Ukki intoutui surfailemaan purjetuulessa vaahtopäisiä aaltoja hyväksikäyttäen. 
- Ukki, perkele, kuiskasi pieni tyttö pelonsekaisella ihastuksella. Hän oli oppinut sanantehon ilmaista pelkoa ja ihailua samalla sanalla. Itse olen kysynyt suulla suuremalla osoittaen pettymykseni päättäjiin ja heidän päätöksiinsä. Se on tehonnut, kun sitä sanaa en ole turhaan lausunut.
- Kyllä ne ovat viisaita!
- Tyhmiä ne ovat.
Siinä meidän vuoropuhelua yhteisestä ajasta sukupolvien välillä. Nyt minä vaikenen ja odotan kirjallisia vastauksia kysymyksiini valituskierroksilta. Viestiketju on katkennut tai siirtynyt valovuosien päähän toteutuakseen. Vaihdetaan paikkaa lentävällä lautasella ja ajatuksia telepaattisesti. Siitä uumoiltiin 50 vuotta sitten  ja sitä odotetaan sitten joskus 2100 -luvulla. Kaikki on mahdollista, kun se kerran keksitään takapakeista huolimatta.

Ei kommentteja: