lauantai 19. helmikuuta 2011

Paljon onnea

Ne kaksi madritilaista 70v
Tyhjä valkea paperi edessä vai miksi sitä virtuaalista kirjoitustilaa nimitetään. On minulla vaikeaa ja tarvitsen auttajaa. Meitä on kaksi syntyperäistä (madritilaista) tuusniemeläistä viettämään voitonjuhlia. Sitä ennen on paljon tehtävää, mutta siihen halpaan en mene, että puhuisin jotakin yrittäjää vastaan. Olen puolestapuhuja ja näitä puolustettavia toivon löytyvän ne yli 10 000:n blogikävijän verran vaalipäivään mennessä. Olisiko heitä 5 000. Sillä kirkkaasti rima ylittyisi ja ylpeitten aaltojesi raja olisi sinun. Lopusta pidätkin itse huolen. Minulla ei ole eväitä antaa sinulle. Kuntien tarjoamilla leuhkoilla eväillä ei päästä kuin toimeentulotukiluukulle kertomaan omaa hätää.

Mistä aloittaisin elämäntarinan kirjoittamisen? Sain ensimmäisenä puheenvuoron teemakurssilla. Köyhyydestä, ja siitä kirjoittaisin tänä päivänä hyvinvointivaltion kaatopaikkaalla. Ruotsiin lähteneet menivät työn ja toimeentulon toivossa. Minkä perästä kuljetaan EU-aikana velkarahasäkkien kanssa? Lainataan lapsilta, kun omillaan ei ole opittu tulemaan toimeen.Tunnistanko Suomi-neidon tuhlariksi? En, tuhlaajapojat ovat pyytäneet ennakkoperintönsä, viettävät huoletonta elämää rahoilla ja ovat taas pyytämässä lisää. Tuhlaajapoika tuli vain kerran isänsä luokse jäädäkseen. Rahat olivat loppuneet ja ystävät kaikonneet. Oli joutunut sikopaimeneksi ja söi sikojen kanssa samasta kaukalosta. Jos palaa vanhaan, ei hän mitään ole oppinut. Makea elämä on vienyt mennessään. Kuka heihin enää luottaisi?  
Rahaa on, mutta järjenköyhyys estää rahankäytön kohteisiin, jotka kipeimmin sitä tarvitsevat. Puhutaan järjenköyhyydestä. Sitä taas testataan seuraavissan vaaleissa. Tarvitaan jo ulkolaiset vaalitarkkailijat meille, jotka mallimaistereina kiertävät kehitysmaiden vaaleja tarkkailemassa. He menevät sinne pyytämättä ja palaavat valeasuisina kotiin kehumaan olleensa oikein vaalitarkkailijoina. Sokeutunut Toivo ei halunnut vuodeosastolle TARKKAILTAVAKSI. Aloitetaan alusta TARKKAILULUOKALTA. Osat näytelmässä ovat toisin päin. Tarkkailijoista päättäjinä on tullut tarkkailtavia. 

Karin piirros; kunkku ja pari jätkää saa uudet hahmot. Kunkusta en vielä tiedä, mutta jätkäparia sovittelen eri vaihtoehdoilla. Nyt on munaa, kun on munamies, aivan pikkuinen vielä. Ensiksi on ollut kana, kun munat eivät voi lisääntyä keskenään. Olen nähnyt myös nahkamunan. Sen pyöräyttäjällä on ollut hätä ja ahdistus. Onko Suomi-neito niiiin hätää kärsimässä?

Ei kommentteja: