lauantai 29. tammikuuta 2011

Aurinkojuhla

Talitintti virittelee jo ti-ti-tyy tervehdystä kevään merkiksi. Kaupungissa sen kuulee lyhennettynä. Kaukana keskuksista vielä vanhalta muistilta
Tiaisen konsertti
Talitintti maaliskuussa
mietti näin mielessään. 
Tahdon laulaa riemusuulla 
sävelmän uuden tään. ti-ti-tyy, ti-ti-tyy, ti-ti-tyy.


Kaiken talven pula juuri
ollut on talista.
Vaan ei auta suru suuri,
paras lie laulella. Ti-ti-tyy, ti-ti-tyy, ti-ti-tyy.


Luminietos alentuupi, 
jokohan kevät saa?
Koivunlatvat punertuupi,
tääkös mua hauskuuttaa. Ti-ti-tyy, ti-ti-tyy, ti-ti-tyy.


Muuttolintuin laulukuoro
pian saa tänne päin.
Talitintin nyt on vuoro
antaa konsertti näin. Ti-ti-tyy, ti-ti-tyy, ti-ti-tyy.

Aurinkojuhlan näin kolme päivää sitten valaistuna tiiliseinänä. Eilen auringonpalo roihusi kauempana kerrostalon ikkunoissa. Olisi luullut liekkien nuolevan ikkunoita, mutta sehän olikin aurinko. Auringon hyvästit päivälle iltaruskona punersi taivaan laskiessaan melkein samaan paikkaan, missä nousi ylös viipyen hetken taivaanrannan yläpuolella. 

Kaikki poliittiset käänteet viime vaaleista sekoittavat tulevat vaalit. Oli se niin mahtavaa pauhua rahalla toteutettuna. Oma oppini oli, että tiedän ehdokkaani päteväksi omien asioiden hoidossa. Silloin voin antaa vielä yhden ilmaisen ääneni niiden äänien lisäksi, joilla hän tulee valituksi hoitamaan yhteisiä asioita. Lisänä rikka rokassa ilman poliisiselvityksiä. 
Diiva äänestäjänä toi julki, että hänen äänensä olisi merkittävämpi kuin minun ääneni. Kysyin häneltä: Olemmeko saman ehdokkaan takana? Vanhuuttaan ja tärkeyttään hän höperteli. Samaa olen pannut merkille mielipidekirjoituksissa äänestäjien kesken. Siihen ajatusleikkiin en sotkeudu puolesta enkä vastaan.
Punainen viiva ei tunteile, olipa äänestäjän lataus mikä tahaansa. 

Valituksi tulleet tekevät päivän politiikan, jos eivät harhaudu muille retkille toteuttaessaan sisäistä minäänsä. Moni kakku päältä kaunis, mutta silkkoa sisältä. Joillakin on tarve tuulettaa olkikuponsa perusteellisesti. Kokemusta antoi Katujätkä -projektipartio. 
Otin nuoren koulutetun naisen harjoittelemaan yrittäjyyttä. Hän lähti lomalle, kun kuntoutustuki jatkuisi. Ei koskaan aloittanut harjoittelua. Itse tein harjoitustyöt alennetulla hinnalla aamuvuorossa ja omat työt iltavuorossa. Sitten tulivat asiakkaat varaten viimeistä aikaa päästäkseen jatkoille syömään minun eväitäni. Tämä taitaa jatkua pääkallonpaikalla. Missä valta luuraa? 

Ei kommentteja: