keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Nuorgam tänään 24.11.2010

Aikaisin aamulla ennen auringonnousua valpastun kuullakseni Utsjoella lähestyvästä kaamosajasta. Ja tänään se alkaa ja kestää tammikuun  17. päivään 2011. Meille se on rikkaus, kesällä yötön yö ja juuri tänään alkanut kaamos. Vasta viime vuosina olen yrittänyt seurata taivaanmerkkejä Luojan luomasta järjestyksestä. Sitä ei voi populismiksi sanoa. Nyt on hyvää aikaa edetä kirkkovuottakin 1. adventista tuomiosunnuntaihin vuoden kuluttua. Uutiset pitävät huolen koko maailman tapahtumista eikä heillä ole mitää hyvää sanottavana.

En puhu kaamoksesta kenenkään kanssa enkä kerro, mihinkä tämän ajan käytän. Pahanilmanlinnut pidän ulkopuolella enkä ole kiinnostunut poliisitutkinnoista rikosten selvittelyssä. Poliisi soitti markkinoidessaan kirjaa "Pohjolan poliisi kertoo". En osannut sanoa muuta kuin pahoitella, ettei niitä poliisiasioita koskaan olisi pitänyt tapahtua enkä ollut virittäytynyt niille aalloille, että haluaisin lukea.

Jos olen yrittänyt saada oikeutta kysymällä poliisilta, minulle on naurettu. Sukupolvenvaihdoksen esteitä poistaessani pyytämäni virallinen toimitus päättyi kohdallani joukkoraiskauskokemukseen. Samaa sanoi tiehoitokunnan kokoukseen lähettämäni edustaja. Hän ihmetteli naapurin ukkoja kuinka pilkallisesti he olivat menetelleet asiankäsittelyssä. Pankinjohtajana hän ei enää halunnut minua edustaa, kun yksinkertainen enemmistö vei loppuun toimituksen lahjotuilla äänillä. Se on vaatinut monta perusteellista valituksen tekemistä ja alan olla loppusuoralla. "Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat" on tullut todistetuksi sen jälkeen joka taholla. Olemme saamassa luomupresidentin, kun lakipisteestä tullaan kolisten alas.

Huomenna menen katsomaan "Puhdistuksen". Tiesin sen olevan teatteriesityksenä, sain puhelinsoiton ja kutsun huomiseen tilausnäytökseen. Se on hyvä tapa lähteä teatteriin kaamoksen kunniaksi. Kartan ääripisteet ovat tuttuja idässä ja lännessä, etelässä ja pohjoisessa. Kuinka ne kuuluvat seurattaviin alueisiin, pidän omana tietona. Jätän laman aiheuttaman nuorten syrjäytymisen syyllisten vastuulle. Aurinko ei ole unohtanut meitä, enkä minä sinua, oletpa missä olet.

Ei kommentteja: