keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Tädistä ISOtädiksi

Kruunuchakra
Kaikki on yhtä

Päälaellamme sijaitseva seitsemäs chakra yhdistää meidät maailmankaikkeuden korkeimpaan voimaan. Eri meditaatioperinteissä puhutaan valaistumisesta tai itseoivalluksesta, joka tapahtuu kruunuchakran aukeamisena. Sen kautta meistä katoaa jännitys ulkoisen ja sisäisen elämän väliltä ja tilalle kasvaa tyyneys ja rauha. Monet kuvaavat kokemusta syvästä unesta heräämisenä: olimme kuin tyhjä astia, joka nyt täyttyi ääriään myöten puhtaan hengen olemassaolosta. Tiedämme sillä hetkellä, että tämä on  todellinen olemuksemme, ja tunnemme lempeää rakkautta kaikkea olevaista kohtaan.
Perusperiaate: puhdas olemassaolo

Näitä chakroja itsessäni tunnustellen sain eilen kauniin unikkokortin. Minusta on tullut ISOTÄTI. Näinä vuosina suku on lisääntynyt. Minua ei ole katsottu sen arvoiseksi, että tietäisin kaikki sisarusten lapsille syntyneet suvunjatkajat. Se on yhtä surullista kuin mustan papin käyttöön ottama tapa ei toteutunut. Nimenantamisen jälkeen läsnäolijat toivottavat kastetun tervetulleeksi antamalla aplodit. Pappi joutui kysymään: Ettekö tätä lasta toivota tervetulleksi? Hän oli juuri antanut nimen kevitysvammaisena syntyneelle lapselle. Kukaan ei taputtanut. Vallitsi syvä hiljaisuus.
Hiljaa mielessäni olen kuitenkin kaikki vastasyntyneet toivottanut tervetulleiksi. Sukuun mahtuu kyllä, kun ei ole yhden lapsen kiinalainen lainsäädäntö. Siitäkin on omat ongelmansa. Teollistuneita maita vaivaa hedelmättömyys. Suomikin on päässyt nauttimaan tästä ilman raskaudenpelkoa naatiskelemisesta. Kun vielä sukupuolineutraalit suhteet lisääntyvät, ei syntyvyydestä ole huolenhäivää. Ei tarvita äitiysneuvoloita, päiväkoteja, kansakouluja. Maaseutukunnat ovat jo lakkauttamassa lukioitaan, kun vaivaa oppilaspula.

Viime aikoina olen pannut merkille; pienentyy mun ympärillä elonpiiri. Poliittisesti on kiire rahastaa vanhuksilta kaikki, mitä he ovat säästäneet pahan päivän varalle. Kun ryöstö on tehty, heidät hylätään kuntien välillä pompoteltaviksi kiertopalkinnoiksi. Kunnat tuovat venäläiset rahanpesijät rannoilleen asumaan.

Isotätinä minulle syttyi toivonkipinä. Valkoinen talo herää hetkeksi eloon. Isotäti täyttää 70 vuotta. Minulle ilmoitettu vastasyntynyt täyttää vuoden edellisenä päivänä. Tämä antaa virtaa syksyyn, talveen ja kevääseen. 
Heinäkuussa Vihtaniemellä on kaksi juhlakalua 1 V ja 70 V ja kaksipäiväiset juhlat.
Toivottavasti sotalapsen kokemukset eivät toistu, onhan siellä käynnissä Tiekartta Länsirannalla.

Ei kommentteja: