tiistai 5. lokakuuta 2010

Kurkkuchakra

Tänään on onnenpäivä, Inger Luck. Torstaina Birgit viettää nimipäivää. En tiennyt kuin Pyhän Birgitan, kun aamukamman ensimmäisen piikin nyppäsin pois. Birgit soittaa kaukaa ja pyytää emailiani. En osannut sitä tavata saksaksi. Luukusta tuli logo ja postin lähettäminen ei onnistunut netissä. Sain kiitoskirjeen ja suruviestin perinteisen postin välityksellä. Kaikki tämä siksi, että hän oli tiennyt minun olevan olemassa jo ennen syntymäänsä.

Kuuntelen sinua

Sydänchakran aamutervehdyksen luen vastapäisen talon upporikkaiden nuorten parvekelasista. Auringonnousu heijastuu vaaleanpunaisena maalauksena ihasteltavaksi taidenäyttelyssä. Vuorossa on kirkaan sininen ja turkoosi elämän meressä.

Kaulakuopan ja kurkunpään välissä sijaitsevan kurkkuchakran välityksellä olen yhteydessä ympäristööni. Tämän chakran toimiessa harmonisesti ilmaisen tunteitani, ajatuksiani ja sisäistä ymmärrystäni rohkeasti ja uskallan olla rehellinen itselleni ja muille vaikeuksienkin keskellä. 
Viides chakra toimii siltana ajatustemme, tunteidemme, reaktioidemme ja ulkoisen maailman välillä. Sen kautta ilmennämme sisäistä itseämme ja heijastamme sitä ympärillemme. Kurkkuchakran kehittyessä tulemme yhä tietoisemmiksi siitä, että olemme enemmän kuin vain ruumiimme, mielemme ja tunteemme. Saamme uusia näkökulmia siihen, mitä todella olemme.

Olen rehellinen itselleni

Veteen heijastuva taivaan kirkas sini symboloi loistavasti tämän chakran olemusta. Taivas on tullut maan päälle, ja koko maailmankaikkeus avatuu yhdeksi ja samaksi, loppumattoman avaraksi tilaksi, jossa ulkoinen ja sisäinen kietoutuvat toisiinsa. Niin ylhäällä kuin alhaalla, niin maan päällä kuin taivaassa.
Luomakunnassa kaikella on sanomansa. Jokainen kohtaamasi olento ilmaisee omaa elämäänsä, tarkoitustaan ja pyrkimystään eheyteen. Kurkkuchakran tasapaino auttaa paneutuvaan ja empaattiseen yhteyteen: avaudut esteettä ympäristöllesi ja kuuntelet kanssaihmisiäsi vailla ennakkoasennetta. 
Elämä näyttää sellaisina hetkinä ihmeellisen kauniina.
Perusperiaate: kommunikaatio, luovuus, toden ilmaiseminen, puhumisen ja kuuntelemisen taito

Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää. Olen työssäni tietämättäni törmännyt chakroihin. Ei ole ollut tarkoitus löytää pisteitä. Onhan hieronta klassista lihashierontaa koulutukseni mukaan. Eri menetelmillä on oma filosofiansa toteutettuna.

Poliitikot eivät tätä ymmärrä, kun ovat korvaamassa ihmisen hoitamisen fysioterapeutin antamalla konehoidolla. Houkutellaan asiakkaita jonoihin asti lupaamalla Kela-korvaus, että hoitaisin itseäni veronmaksajien rahoilla. Tyytyisin lääkärinlähetteellä lyhimmässä mahdollisessa ajassa lämpöhoitoon, liikehoitoon ja hierontaan x3 à 15 käyntikertaa vuodessa. Parhaimmillaan istun hoidossa 45 kertaa, poissa olen vain joulu- ja juhannusviikot. Siinä sitä poliitikon tuottamaa rahastuskukkasta muiden kukkasten lisäksi. Todellinen hoitoaika on viisi (5) minuuttia/per vaihe. 
Lehmätkin viipyvät lypsyautomaatissa niin kauan kun robotti on ottanut viimeisenkin maitopisaran. Muuten lehmä sairastuu tai pitäisi vasikan olla tippomassa. Tästäkö on kyse nänninimijälääkäreiden viimeistelyssä? Lihakarjalaumassa se hoituu, kun emot ja vasikat ovat samassa laumassa.

Chakrat on ja pysyy terapointilajista riippumatta. Kukaan ei voi olla parempi asiantuntija ihmistä hoitaessaan. Asiakkaan pitää olla rehellinen itselleen. En aivopese ketään eikä kukaan saa kiltteyttäni käyttää hyväkseen. Annan ympäri korvia, jos on aihetta. Sitä en tarvitse opetella teeveen sarjoista. Minulla on lupa puolustautua.

Ei kommentteja: