tiistai 21. syyskuuta 2010

Varastotalo

Varastotalo katsottuna Keskitien puolelta. Monet kohtaamiset muistuu mieleen näiltä kulmilta. Pihlaja on K-kauppa. Koki konsernin muutokset ja jatkaa pienellä henkilökunnalla.

Virastotalo jää keltaisen puun taakse eikä se muuksi muutu katsoipa sitä edestä tai takaa. Samat mannekiinit siellä poseeraavat, kun ovat paikalla. Useimmiten olivat omilla harharetkillään ja heidän tuuraajat ilmoittivat silmät pyöreänä menojen tärkeydestä. Paikallaolo ei ollut edes palkanmaksun edellytys.

Palkatut kotiavustajat olivat ihmeissään. Johtavalla kodinhoitajalla ei ollut osoittaa työtä vanhusten luona. Hän lähti itse talouksiin, jossa asui siisti naisihminen. Parkettilattia ja pinnat olivat nopea pyyhkäistä. Työstään hän esitti laskun 160 mk käteisenä.
Tätini kertoi: Kotiavustajat näkivät johtajansa rankan rahastuksen. Neuvoivat pyytämään pankkisiirron. Se jäi todistuskappaleeksi johtajan käynnistä.

Kuultuani kotiavunpiiriin kuluvan tätini rahastuksesta, soitin s-johtajalle. Kuinka on mahdollista tällainen muuttunut menettelytapa? Johtajilla on liukuvatyöaika. He voivat keskellä päivää hoitaa omia bisneksiään ja työvelvoitteet sopivaksi katsomallaan ajalla.
Ei se minuun uponnut. Ilmoitin verotoimistoon johtavan pimeistä tuloista. Joku osasi kannella pidemmälle lääninhallitukseen asti.

Vielä jouduin nokitusten selvittämään toisen tätini asioita johtavan työpaikalla. Tädilläni oli kaima Esteri ja johtava sekoitti heidän maksunsa keskenään. Ovesta purjehti mahtava peräsin ja pulleat purjeet. Eteeni kannettiin kaikkien kotipalveluasiakkaiden kansiot saatesanoilla: Selvitä siitä. Hän oli niin ylikierroksilla, ettei ymmärtänyt, mitä minä kysyin.
On kaksi Esteriä, jotka asuvat samalla kadulla. Heidän käyntinsä ja laskunsa ovat menneet sekaisin. Pakkohan se on selvittää. Pankki teki saman virheen, Sonera samoin, oliko joku henkien taistelu käynnissä vai ilmoituksen antajan tahallinen teko. - Ohjata laskut toisen maksettavaksi ja tulevat rahat omalle tilille, se ei minulle selvinnyt. Jotakin muuta selvisi henkilökohtaisesti.

Asioiden tultua julkiseksi, tuli johtavalle hätä, jos hän joutuu vaikka vankilaan. Muutti pikapikaa paikkakunnalta pois. Jäi jotakin muistuttamaan, kun sama mies oli kahden lapsen isä. Johtava sai elävän muiston Tuusniemeltä ja hän muistutti tuusniemeläistä lapsen isyydestä. On siinä lapsilla selvittämistä sisaruksina eri äideistä. Siitä tulee draamaa.

Ei kommentteja: