maanantai 6. syyskuuta 2010

Pamaus painekattilassa

Siirtyminen päiväjärjestykseen tapahtui keittiön kautta. Ettei äitienpäivä olisi vain toukokuun toinen sunnuntai, vaan joka päivä olisi perheissä tasa-arvon päivä. Ei koti ole yhden perheenjäsenen yritys. Lukuunottamatta sinkkuperhettä, mikä perhemalli on yleistymässä.

Eilen en löytänyt balanssia yrittäjän ja Yrittäjän päivän välille. Kukaan ei maininnut mitään julkisilla taajuuksilla. Joissakin pienissä piireissä sitä käytiin läpi ja käytetään vaaliteemoina yrittäjien päänmenoksi.

Teevee2 tuli hätiin. Salainen miljonääri lähti liikkeelle vapaaehtoistyöhön syrjäytyneiden nuorten hyväksi. Työttömyyskorvauksella piti hänen tulla toimeen 10 päivän ajan. Hän itse oli selviytynyt katupojasta kunnon kansalaiseksi ymmärtävien ihmisten avulla. Hän luovutti shekkinsä vapaaehtoistyötä tekeville ja koulunkäyntiä motivoiville jo kaiken luovuttaneiden nuorten hyväksi.

Sitten super nanny rientää avuksi lapsityrannien riivaamaan perheeseen. Hän tuo päiväjärjestyksen aamurutiineihin, pukemiseen, kaupassa käyntiin ja iltaan, milloin alkaa vanhempien oma aika. Näitä katsoessa löytyy päiväjärjestys ja balanssi pienyrittäjän ja Yrittäjän päivän välille. Suursijoittajat painivat omassa EU -tukien viidakoissa eikä ilman valtion takauksia voi yritykset pysyä kotimaassa. Siihen liittyy myös voiton maksimoiminen tuomalla maahan pimeätä, halpaa työvoimaa. Mikä on monimiljonäärin äänenpaino uhkavaatimuksia esittäessään?

Olin työssä naisvaltaisessa fabriikissa. Nuoren äidin kaksi poikaa sai olla kotona isoisän kanssa. Hän keitti makkarakeittoa painekattilalla. Isompi pojista kiirehti keiton valmistumista. Niin isoisä unohti, että paineen pitää tasaantua ennen kannen avaamista. Hän avasi kannen ja keitto lensi kattoon. Putosi sieltä hoputtajan päälle aiheuttaen pojalle palovammoja selkään ja käsiin. Äidille ilmoitettiin työhön tapahtuneesta.

Minullakin on oma kokemus ilmoituksesta. Tytär on saanut palovammoja päivähoidossa ja on sairaalassa saamassa ensiapua. Siitä sitten toisen kerran enemmän. Tänään keitin kaalia höyrykattilassa. Kansi ei sulkeutunut tiiviisti ja otin suuremman kannen. Kansi napsahti kiinni eikä suostunut aukeamaan. Keitin kaalit kypsäksi ja avasin kannen laskemalla kylmää vettä päälle. Kansi aukesi yhtä helposti kuin sulki höyryt sisäänsä.

Palataan päiväjärjestykseen tasavallassa ja annetaan presidentin olla meidän "Arvoisa Tasavallan Presidentti".

Huomataan pienyrittäjien tekemä työpanos, vaikka oltaisiin yrittäjiä, maatalousyrittäjiä, perhehoitajia tai omaishoitajia. Vaihdetaan sukupolvea jatkajina, luopujina, nuorina tai vanhoina. Kuoleville annetaan asianmukaista saattohoitoa. Silloin olisi Yrittäjän päivä joka päivä, vaikka muuta tunnustusta ei tulisikaan.

Tyranneille ja yksinvaltiaille, itsensä ylentäneille ja lahjuksilla kiipineille suositan super nannyn apuun kutsumista. Siirrytään yksinkertaiseen päiväjärjestykseen. Muuten olemme huutavassa hukassa, jos pieni piiri osoittautuukin ohjeineen yksinkertaiseksi, ymmärtämättömien enemmistöksi.

Olen saanut olla salainen miljonääri ja tulla miljonääri-isän miljoonaperijäksi. Suku, kunta ja valtio ovat olleet toista mieltä. Öllin isän oppivuodet ovat päättyneet. Piikuus ei periytynyt.

Ei kommentteja: