perjantai 10. syyskuuta 2010

Hiipien ja jahdaten

Missä viipyvät ulkolaiset autokoulut kotimaisten rinnalle? Autokoulu on ajankohtainen asia minulle. Seuraan sivusta, kuinka hän siinä etenee. Kuis siellä -kysymyksen jälkeen saan seikkaperäisen selostuksen ajo-opetuksen etenemisestä.

Siellä ulkomaillahan autokoulut viipyvät. Voisi saada tulkin avukseen, jos ei ymmärrä kieltä.
- Kuinka et ajanut korttia silloin aikanaan?
- Pidin tärkeämpänä lähteä katsomaan mualimoo ja aloitin Israelista.
- Sieltähän minä olen kotoisin.

Sen jälkeen yhteisymmärrys vain syveni eikä ole tarvinnut pyytää tulkkia apuun.

Poliitikot hurjastelevat ylinopeuksilla. Eihän heitä koske laatimansa lait. Painetaan kaasua välittämättä nopeusrajoituksista. Vuoronumero lääkärin vastaanotolle päivystyksessä ei koske kansanedustajaa. Hän marssii vain ilmoittautumaan luukulle ja seuraavaksi hänet kutsutaan nimeltä sisälle. Kaikki on rähmällään poliitikon edessä.

Siihen kun vielä lasketaan kansanedustajan sukulaisuutta hyväksikäyttävät itsensä etuoikeutetuksi tuntevat, on keitos valmis. Järjestelmästä on tullut sisäänlämpiävä. Lailla tätä vaalikarjalaumaa yritetään paimentaa. Paimenista on tullut paimennettavia.

Surullista näytelmää meidän esimerkilliseksi kehutussa sivistysvaltiossa. Kuinka kauan äänestäjät pysyvät uskollisina ikänsä kansan edustajina häärineitä kohtaan? Tämän totesin Tuusniemellä kunnan hallinnossa. Sain tarpeekseni hakea oikeutta valitusten kautta selvissä asioissa. Muutoksissa tulee valtio hätiin. Antaa omaishoidosta asetuksen ja kunta puhdistaa loput.

Kyllästyin moiseen ja ryhdyin suoraan toimintaan. Kirjeellä ilmoitin sosiaalijohtajalle ottaneeni yhteyttä lakimieheen. Samalla ennustin hänelle hyviä osakekauppoja vielä 100 -vuotiaana. Hän piti avoimia työpaikkoja varalla henkilöille, joiden kautta olisi saanut itselleen etuutta.
- Sinullahan on järvenrantaa. Työpaikka on sinun, jos huvilatontti on minun. Näitä keskusteluja kuulin sieltä täältä, mutta hyssytellen kerrottiin julkijehovan sosiaalijohtajan taipumuksista.

Tädin omakotitalo oli jäänyt tyhjäksi. Autotalli oli vuokrattu s-johtajalle. Minulla oli avaimet myyntinäyttöä varten.
- Olisin imuroinut auton, mutta ei ole pistoketta autokatoksessa. Antaisitko avaimet, että etsisin pistokkeen?
Luovutin avaimet s-johtajalle nuuskia nurkat läpikotaisin. Perikunta oli tietoinen s-johtajan halukkuudesta saada tädin talo. Hän ei ollut enää kiinnostunut, kun taloa ei voinut millään konstilla saada ilmaiseksi.

S-johtaja myi kohta rivitalo-osakkeensa ja muutti kunnan homekorjattuun vuokrataloon. Jäi odottamaan eläkkeelle siirtymistä, kunhan rouvakin pääsisi kunnan virasta eläkkeelle. Piirit pienet pyörii valtion ja kunnan hallinnossa. Suvut sotkeutuvat perintöriitoihin, eikä tule sen selvempää, mistä kana pissii.

Kallasvuo sai kenkää, mutta vastineeksi hyvät erorahat. Sirkka Hämäläisestä nurkkakuva "Minun veskaan ei kosketa" sattui samaan aikaan kun s-johtaja antoi minulle valitusosoituksen eteenpäin. Kotihoidontuki tarkistettiin alaspäin omaishoidontueksi lainmukaisesti.

Vaihdoin maisemaa, vaihdoin omaishoidonkielen; "zu Hause Pflegen" ja "Hilfe für die Helfer". Vaihtoon meni yhdistykset ja seurakuntakin. Vielä siirryin projektia muuntamalla vapaaehtoistyöhön. Sekin on lainmukaista ja noudattaa Rudolf Steinerin sosiaalista peruslakia. Minulle tämä riittää.

Olen kahden maan kansalainen. Kolmas valtakunta on markkinatalous, jossa on oma, julma jumalansa. Mitään pysyvää eivät saa aikaan. Roope Ankalla on lyhyet siivet pitää kiinni osakesalkustaan. Vauhtisokeus vaivaa, kun ei ole voimassaolevia pelisääntöjä heille eikä meille.

Ei kommentteja: