maanantai 30. elokuuta 2010

Koti Oy - Perhe Ry

Vakiintuneet vuorosanat ovat kaikissa keskusteluissa kaikkien käytettävissä. Niihin on tarvittu laki ja sitä toteutetaan paremman puutteessa.
- Hyvä kysymys.
- Se on selvää.
Näiden repliikkien varaan rakentuu harmaa talous rakentamisessa erikoisesti.
- Älä liehu lihapulla, sanoi pieni poika harjoitellessaan käyttämään veistä ja haarukkaa. Lihapulla oli liukasliikkeinen haarukan keihästettäväksi suurella, liukkaalla lautasella.
- Kyllä ne ovat viisaita.
- Tyhmiä ne ovat.
Kotileikit ovat taakse jäänyttä elämää. Lapsuuskodin pihapiirissä on kaksi melko tasaista kalliota. Molemmilla kalliolla oli lapsuuden leikkikodit. Huonejakokin oli selvä. Väliseiniä ei tarvittu, pohjapiirustus riitti erottamaan tilan käyttötarkoituksen mukaan. Siellä on minun lapsuuskotini, muisto vain.

Viime käyntini ajoittui kolme vuotta sitten elokuuhun. Siirsin talvehtivia perennoita luonnon muovaamiin kukkapenkkeihin. En silloin tiennyt tekeväni tyhjää työtä. Mätäkuu ei ole talvehtivien kasvien istutuskuukausi. Se pitää paikkansa, yhtään pesäraunioista ei juurtunut.

Verotuspäätös 2009:
Maatalouden tulon jaon perusteena käytetty nettovarallisuus.
Muun toiminnan tappio tai tappiollinen pääomatulo.

Pitää pysähtyä ajattelemaan näitä verottajan laskennallisia veivauksia vuodesta vuoteen. Kyllä minusta on paljon päänvaivaa päättäjille, erikoisesti poliitikoille, kun en ymmärrä lamaa laman perään. Tekemästäni työstä ei ole muuta seurannut.

On pitkä matka kodasta kotiin. Se on ihmisen kehitys perhosesta ahneeksi toukaksi ja siitä koteloksi. Se on englantilainen tai vaikea potilas. Kääritään sideharsopakettiin, silmänreijät ja suu on jätetty vapaaksi. Näin meitä hoidetaan, kun kenelläkään ei ole tietoa, kuinka perhosille kasvatetaan siivet. On tyttötalot, koulukodit, kasvatuslaitokset ja katkaisuhoidot. Näiden vaiheiden jälkeen minusta tuli minä. Maurin vankilavuodet antavat voiman ihmeitätekevään kirjekuoreen. Otin lehtileikkeen talteen ja kohta Maurin keikkahommat loppuivat. Kuoli saappaat jalassa.

Kun kirppu puree sinua, muista silloin minua. Kun se puree kovasti, sinusta tulee rovasti. Ei tunneta enää perhettä perheeksi eikä kotia kodiksi. Jouduin tätä asiaa ajattelemaan jakokiistojen aikana. Koti ei ole siellä, missä minä asun. Se on siellä, missä minua rakastetaan ja kotikissat odottavat ikkunalaudalla tuloani.

On siirrytty purevista kirpuista, poraaviin punkkeihin. Veriateriaa varten punkilla ei ole hampaita, vaan väkäsillä varustettu imukärsä. - Kyllä ne ovat viisaita, viisaampia kuin itselleen etuutta ahnehtivat sijoittajat. Täytyy ihmetellä luonnonluomia. Ihmisten viisautta arvioidaan leivättömän pöydän ääressä. Aina on joku ulospääsy tilanteesta kuin tilanteesta.

Ei kommentteja: