torstai 26. elokuuta 2010

Emävale

Pieni poika soitti ovikelloa aamulla aikaisin. Juoksi sängyn viereen ja pussasi suoraan suulle ja kysyi: "Oletko minun äitini?" Mistähän nyt on kysymys, mutta vastasin myöntävästi. "Ole sitten heti, ja tule pyyhkimään pylly."

Vanhemmat olivat muuttaneet äskettäin naapuriin Ranskasta. Äiti odotti toista lasta. Esikoinen ei saanut riittävästi huomiota ja sain toimia hädän hetkellä äidin korvikkeena.

Politiikan syyllisyyssuunta on kääntänyt kelkkansa. Pääministerin puolustuspuheesta poimittua: Syyllinen on syytön siihen asti kunnes on syylliseksi todettu. Tänään vannotaan yhdestä suusta: Merisalo valehtelee. En kehtaisi tulla puhumaan helmihääpäivätorikahvitilaisuuteen, jos minulla olisi toteamus: Sinäkin Bruuttukseni, heitit pankin tositteet roskikseen kaikkien luettavaksi vaalien aikaan käyttämistäsi rahoista. Ollaan niin puhtaita pulmusia, kun SAK maksaa kaikki vaalikiertueet sun muut kissanristiäiset. Miksi SAK:n mies loikkaa?

Enkeli sulkee syntymättömän suun, että vastasyntynyt käyttää suuta vain syömiseen ja parkumiseen. On suudelmin suljettuja kirjeitä. Viivakoodissa on kaikki tieto, mutta senkin voi lukita Juudaksen suudelmalla, joka taisi kuitenkin paljastaa kiinniotettavan ennakkoon sovitusta merkistä.

Varon kaikkia nuoleskelijoita. Koira on ainoa, joka jätti jäähyväiset ennen kuolemaansa illalla nuolemalla koiravahdin kädet ja aamulla lipasemalla suoraan suulle. Niin lähti Nikolai koirien taivaaseen.

Tommykin lähti. Ei ole enää kertomassa, voiko työtä rakastaa. Vastasin hänelle; Voi, jos saa pitää itse palkkansa. Rahoitusjohtajat voivat kuitenkin myydä yrittäjän käsityötä vaatimalla eläkeläisille 10 % alennuksen. Se oli korkeiden korkojen aikaa ja siitä seurasi lama. Nyt on suositus tyytyä 1% palkankorotukseen. Ei ole päätä eikä häntää poliittisissa puheissa ja näillä mennään seuraaviin vaaleihin.

Ei kommentteja: