torstai 22. heinäkuuta 2010

Piällysmies - Minervan pöllö - Athene

Savonkieli on otettu viralliseksi kieleksi Nokian johtajavaihdoksesta käytävässä keskustelussa. Itse en tunne tuota "suattaapi olla niinnii tai suattaapa olla olemattakii". Olen erilainen piällysmies. Jos jotakin olen luvannut tehdä, olen sen myös tehnyt. Se ei sovi tähän aikaan, johon sovelletaan lakia. "Älä tee sitä tänään, jos sen voit huomenna toisella teettää." Kotisivuni on Oppimispäiväkirjan sisällysluettelo viimeisistä projektikoulutuksista ja samalla elossaoloilmoitus. Muljasin projektin opastettuna ohjekirjan mukaan. Sain sukupolvenvaihdoksen mahtumaan teoriassa Swot-alyysin neljään kuvaan.

Vahvuuteni
- Heikkouteni

Mahdollisuudet - Uhat

Kun esitin näyttökansion hyväksyttäväksi, suoritin Yrittäjän ErikoisammattiTutkinnon verkkoympäristössä. Olin kakkoskurssilta valmistuneiden erikoisten yrittäjien niiden neljän joukossa, joille pidettiin juhlat.

Loppulausunnon antoi koulutusrahastolaki esittelijän tulkitsemana. Ikä on ehdoton 64 vuotta. Toinen yhtä ehdoton on työhistoria. "Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, omaishoitajana ja perhehoitajana toimittu aika ei kerrytä työhistoriaa." Liekö kiännetty savoksi ja sitten lainlaatijan kapulakieleksi, mene ja tiedä. Savoksi ajateltuna laki on niin kuin se luetaan ja jäin ilman stipendiä suoritetusta tutkinnosta edellä mainituista syistä.

Rauhanruhtinas on työssään Afrikassa päättämässä jostakin valtion päämiehelle tulevasta palkinnosta. Tänä vuonna ei löytynyt sopivaa, jolle palkinto olisi annettu. Kun aikansa odottaa, saattaa kohde istua itse päättämässä itselleen palkinnosta ja puolesta Afrikan valtakunnasta. Meille hän jätti sanonnan "on se niin perin onnetonta". Mutta ei hätää, karjalanpiirakan rypytystaidoilla meillä tultiin valituksi viime vuosituhannella.

Piällysmies on hyvin vihainen tehtyään työn ja opittuaan uuden kielen kautta ymmärtämään poliittisia pähkäilyjä. Zu Hause Pflegen tarkoittaa kotona hoitamista. Poliitikot keksivät siitä tehdä säästökohteen. Omaishoitaja Suomessa on omaistaan hoitava lähiomainen, joka saa omaishoidontukea. Heitä on 30 000 tukeasaavaa. Lopuille 300 000:sta ei ole määritelty statusta. He saavat olla "Zu Hause Pflegen" - ohne Hilfe für die Helfer. Päättäjät ja edunvalvojat ovat Helfershelfer:eitä, kätyreitä, apureita kukkaronvartijoina.

Karjalaisen heinäkuun uusi sovitus laulusta Jos mie saisin jouten olla. Kesäkauven voita syyvvä. Minusta mies tulisi ja sitten naimaan. Vastoin kaikkia feministien hömpötyksiä sukupuolieroista tuli "mummosta kova jätkä".

Seuraa johtajaa ja on seurattu. Joutavanpäiväistä on vähnitty savolaisista ja heidän kielestään. Kansaa johtaa filosofi, sotilaat suojelevat. Kaikki ovat ryhtyneet kauppiaiksi, vaikka heillä pitää olla oma tehtävänsä talouden pyörittämisessä. Talvityttö jatkaa opiskelua lukiossa. Tilasi kirjoja netistä. Filosofian kirja oli jo hankittu. Timo Airaksinen on minulle livenä tuttu opiskelusta yli 30 vuoden takaa. Siksi avasin kirjan ja selatessa päädyin lukemaan "Omaisuudesta". Alkuperäiset asukkaat eivät omista maata. He ovat vain kuljeskelleet Austraaliassa. Tulee englantilaiset ja ottavat maan haltuun. Se muuttuu heidän omaisuudekseen.

Sama tapahtui Vihtaniemellä. Kunta on unohtanut alkuperäiset asukkaat, jotka elivät siellä pysyvästi jo yli sata vuotta sitten. Tuli vain sukupolvenvaihdoksen aika. Meillä ei ollutkaan enää oikeutta omaan rantaan. On filosofia jäänyt hyvin hataralle tutkimiselle, kun he julistavat, että näin toimitaan. Ihmiset Vihtaniemellä olivat viljelleet maata ja elättäneet suuret perheensä tiettömän taipaleen takana. Kukaan ei kunnioita toisen omaa, vaikka Purnun Maurikin on kuollut. Ovatko tilalle tulleet toisten oman ottajat Jumalan hyvyyden osoittajia vai oman pahuuden toteuttajia? Vaihdoin vihaisen hampaita näyttävän maskotin Minervan pöllöön, roomalaiseen viisauden vertauskuvaan. Kreikkalaisessa mytologiassa Minerva viittaa Atheneen. Siinä sitä mytologiaa, onhan Kreikan pelastaminen tämän päivän kauppiaitten pelastuskohde. Talous on saanut liian suuren vallan maassa kuin maassa. Vahvat johtajat ovat hakusessa.

Ei kommentteja: