maanantai 19. heinäkuuta 2010

Maapalloistuminen

Tarvitaan meppi puhumaan maapalloistumisesta meille maan asukkaille. Tölli siirtää vastuun kuulijalle ottaa ohjat omiin käsiin selvitä parhaaksi katsomallaan tavalla. Mepillä on pelko tulevien vaalien tuloksesta. Jos valta vaihtuu, on ehdittävä käydä pitkän, kuuman kesän festareilla, Taivalkoskella ja Lapin mökillä kalastamassa. Ei ole huolta maapallon kasvihuonepäästöistä. Olkoon polli kasvihuoneessa. Päättäjän pää savuaa kuin ilmaisjalelulehden päätoimittajan pinna paloi. Jakeluhäriöistä johtuen en tiennyt, että runomaratonia oli vietetty jo niin monta kertaa.

Töllin kehoitus on palata vanhaan, aikaan ennen syntymääni. Silloinkin tiedettiin, että maa on pallo. Galilei ei luopunut keksinnöstään, se pyörii sittenkin, vaikka menetti vapautensa ja joutui harhaoppisena kotiarestiin. Sama tapahtui itsenäistymisen aikoihin. Torpparin olisi pitänyt luopua syntyperästään mestauksen uhalla. Webster pitää öljypaastoa. Siinäkään ei ole minulle uutta, sehän oli meidän elämäntapa. Maapallosta on tullut pannukakku. Korkeimmalla kohdalla röyhyää päättäjät. Laidolla ennen pudottamista ihmiset kulkevat kumarassa, kun pään nostaminen erottaa joukosta. Aikalaiset pilkkaavat: "Vitun hämy!" Kiertävät autonikkunat kiireesti kiinni ja ampaisevat pakoon, kun Saarikoski oikaisee itsensä ja puhuu antiikinkreikkaa. Kreikkaa pitää ymmärtää ja ymmärtämättömät listiä kuin lanttu juurista ja naateista. Varastoidaan maakuoppiin parempaa käyttöä varten.

Aamun uutiset ei ole meille uutisia. Ne ovat vanhan kertausta terveydenhuollon työntekijäpulasta ja kuntien päätöksen teosta. Valta on siirtynyt kuntalaisilta virkamiehille. Ei maha mittää. Kuolleitten sielujen metsästäjinä saatuaan riittävästi maaomaisuutta ja rahaa siirretyksi omille tileille, siirtyvät hoitelemaan valtion asioita. Äiti Maa on myynnissä isoäitien tapaan eniten tarjoavalle tai ilmaiseksi velkaisine kotitalouksineen pakkotyöhön kaivoksiin. Siinä Suomi-neidon tulevaisuus. Rotat ovat jättäneet hukkuvan laivan siirtymällä veroparatiiseihin. Kapteeni katsoo horisonttihin virkakautensa loppuun. Oli myrsky alkava. Haluaako kukaan tulla jatkajaksi vai kruunataanko väärä kuningas ja surmataan ennen iltaa, jos pelastajaa ei löydy.

Ei kommentteja: