keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Vaikea potilas

Moni ei kestä tulla autetuksi,
kun on jaloilleen päässyt on saatava purra,
edessä tai takana, miten vain.
Kai se on oidipaalinen välttämättömyys,
mutta kun se osuu kohdalle se tekee kipeää.
Me olemme sairaskertomuksia kaikki.
On mentävä hyvin pitkään
ja suureen yksinäisyyteen,
on todettava yhä ja yhä:
vasta kun on pettynyt ihmiseen pohjia myöten
voit alkaa pitää ihmisestä. Helena Anhava

Surinko suotta vai oliko se vain puolustusreaktio pitkittää soittoa ajanvaraukseen. Jos ei enää koskaan tarvitsisi mennä. No, ei yhden hammaskivenpoiston takia kannata odottaa kuolemaa, ja iloinen nauru päälle. Toisilla on taito antaa aikoja ja toisilla taito olla antamatta. Onko tämä taito myötäsyntyinen vai malliopittu mengeleiltä, joista olen lukenut vasta aikuisiässä.

Eikä ne tarinat olleet mitään tuhannen ja yhden yön satuja. Mitattiinhan työkuntoa puristamalla pakarasta, oliko jäljellä lihasta raskaaseen työhön. Jos ei, oli edessä kaasutus ja polttouhri. Mitä kuvat kertovat, jäljellä
oli luurankokasoja ei tuhkauurnarivistöjä.

Valta tekee sokeaksi. Liian isoissa saappaissa varpaat aistivat herkästi tulleensa tallatuksi. Toiset saavat katsoa naista röntgenkatseella vaatteiden alle ja sanoa, ettei nainen kelpaa heille piispaksi eikä papiksi. Pappien naiseksi kylläkin. Heidän tulee salata seksisuhteensa pappiin ja kantaa yksikseen suhteen seuraukset. Miesten on maailma, himot ja halut, jotka oikeuttavat parempaan palkkaan.

Viime päivinä olen tutkinut tarkasti ITE - arviointia laatutyöskentelyn apuna. Arviointilomakkeen 10. kohde: Uusi työntekijä, sijainen ja opiskelija perehdytetään tehtäviinsä sekä toimintaan yhtenäisen perehdytysohjelman mukaan.

Kuntatalolla ITE-arviointipäivänä joku edelläkävijä ilmoitti vievänsä ITE-arvionnin yhdistykseen. Sinne sitä tarvitaan, että jokaisella on tiedossa minkä asian ympärillä kokoonnumme.

Ketunhäntä kainalossa poliittinen edunvalvoja tulee lupaamaan viisi kaunista ja kuusi hyvää, kun hänelle maksetaan palkkio. Lopputuloksen tiedän kokemuksesta, mitä se kettu sanoi pihlajanmarjoista. Happamia olivat itselle ja happamia yhdistykselle. Oppirahat on tullut maksetuksi. Olen oppinut pitämään ihmisestä ihmisenä. Oppini on mennyt perille. Vika on korvien välissä, jos uudelleen ehdottaa samaa, josta on kerran keskusteltu. Ei kuulu palveluvalikoimaan. Katujätkä -projektin harjoittelu loppui lyhyeen. Pitkä yksinäisyys käy terapiasta.

Ei kommentteja: