torstai 3. kesäkuuta 2010

Läski on ikuista

Eron hetki on tullut. Painonvartijat tiedottavat asiakkaalleen kirjeellä lopettavansa toiminnan Suomessa. "Tämä on harmillinen mutta välttämätön liiketoimintapäätös 35 toimintavuoden jälkeen. Toivomme, että asiakkaamme onnistuvat noudattamaan terveellisimpiä elämäntapoja myös ilman meitä."

Painonvartijoiden asiakkaana tai Kunniajäsenenä haluamme tiedottaa sinulle henkilökohtaisesti tästä päätöksestä. Olemme luvanneet Kunniajäsenillemme elinikäise tuen, mutta tässä tapauksessa joudumme ikäväksemme kertomaan, että emme voi sulkemisen jälkeen lunastaa lupaustamme. Toivomme kuitenkin, että asiakkaanamme olet saanut jo oikean suunnan painonpudotukselle ja terveellisille elämäntavoille, ja sinun on hyvä jatkaa tästä eteenpäin.

Kaikkea hyvää jatkoon toivottaen,
Painonvartijat

On ilo saada tällaisia ero- ja kiitoskirjeitä. Ei muistella pahalla. Oli se juhlallinen tilaisuus, kun aikaansaannoksesta annettiin kunniamerkki kahdella timantilla. Oivalsin mistä laihtumisessa oli kysymys. Tämä olisi hyvä oivallus päättäjienkin todeta, ettei syötäisi enemmän kuin tienataan. Siitä elää sanonta "hullu mies huittisista syö enempi kuin tienaa".

Puoluepolitiikassa se näkyy erikoisesti. Ovat ryhtyneet syömään jo toisiansa. The Book antaa ohjeet jokapäiväiseen toimeentuloon. Kun en ollut vielä kilpailutuksen kohteena, suljin suuni terveystarkastuksessa. Kerroin laihduttaneeni Painonvartijoissa. Terveydenhoitaja sätti, miksi vien rahani tällaiseen. Heillä on ilmaisia laihdutusryhmiä. Sen jälkeen en sanonut juuta enkä jaata, kun terveystarkastaja tiesi paremmin minun laihtumiseni pysyäkseni terveenä.

Heidän ajatusmallin mukaan pitää olla jo sairas, että he suosittelevat laihduttamista. Ollaan jo siinä tilanteessa, että ketään ei hetkauta lisääntyvä liikalihavuus ja toisaalta syömishäiriöt lapsesta lähtien. Jos 1960-luvulla nuori oli läski, takana oli joku sairaus eikä väärät ruokatottumukset.


Eka kiitoskirjeen sain vuosia kestäneestä kirjeenvaihdosta, joka on antanut nimen suomalaiselle omaishoidolle saksaksi "zu Hause Pflegen" ja seurakunnan "Deutsch Evangelisch in Finnland". Suomalaisesta omaishoidosta en saanut puhua, kun minulla ei ollut enää hoidettavaa enkä koskaan ollut omaishoitajana Lahdessa. Heidän keskustelupalstalta netissä pyyhkäistiin kirjautumiseni ja kirjoitukseni pois, kun kirjoitin omaishoitajakokemuksesta ilman kokemuskertomuskoulutusta.

KKN:n levikkialueelta joku etsivä löysi ja niistä yhteyksistäkin saan olla ikikiitollinen. Vielä kiitoskirjeistä. Saulin ohjelmatoimisto lähetti presidentinvaalien jälkeen kiitoskirjeen, joka kuuluu säilytettävien joukkoon kehystettynä. Vertaan valitun presidentin tukijoukkojen lähettämään rahan kerjuukirjeeseen. Se on hienostuneempi tapa kerjätä ja kiristää rahaa omilla päätöksillä, mitä ylemmältä taholta rahanpuute yllättää. Näitä rahasotkuja selvitellään vielä pitkään eikä siitä tule sen selvempää.


Yhteenveto elämäni kiitoskirjeistä. Kirjeenvaihto alkoi 1958 ja on tuonut monta hyvää asiaa elämääni. Painonvartijoilta oikeita ohjeita, kunniamerkki ja pistetaulukko, johon voin aina palata. Lukulehti verkossa ja The Book pöydälläni. Kukaan ei ota niitä kainaloonsa eikä heitä lehtikeräykseen. Siitä on tullut velkavaalirahatositteitten roskapankki noin vain kuolemaa halveksien. Kyllä SAK maksaa velat, jotka ovat suuremmat kuin Rehulan ilmoittamat. Kukaan ei elä niissä piireissä enää omillaan.

Ei kommentteja: