maanantai 21. kesäkuuta 2010

Arboretum

Kuinka palautetaan kotikoivikko, kuusikko ja mäntymetsä alkuperäiseen luonnontilaan, missä se oli luonnonpuistona minulle 50 vuotta? Kysyin tätä metsäpisteen kirvesmiehiltä, kun minusta oli tullut kaupungissa asuva etämetsän omistaja. Jotka jäivät lomakiinteistöihinsä vietämään vapaa-aikaa, heistä tuli pienmetsänomistajia.

Kaikki pitää muuttaa rahaksi kasvamaan korkoa pankkitilille. Tuoton suuruutta laskeskelivat metsäkonsernien osto- ja myyntimiehet metsäretkipäivillä pankkisaleissa. Esitin oman näkemykseni päästäkseni metsäasioissa nettipalvelujen piiriin. "Ei kaikkia kesämökkipläntejä huolita mukaan", kun en suostunut allekirjoittamaan sopimusta. Se takaisi metsäyhtiölle kaiken määräysvallan metsän suhteen. Minulle ei jäisi kuin raiskattu maapohja kivikkoineen ja kantoineen.

Nyt jätekukko lähetti kirjeen tiedoksi, että on liityttävä jätteenkeruujärjestelmään eikä siitä voi kieltäytyä. Itse elän reaaliaikaa ja koko yhteiskunta rahastajineen tulevaa. Minulle perintöosani on sijoitus, jota varten pistin kaikki rahani likoon, että jonakin päivänä käyttäisin sijoitustani elääkseni siellä.

Meillä on varmaankin laadittu laki perimyksestä toisin säännöin kuin Victorian kruununperimyksestä. Omaishoitajana olin 1/8 perillinen 10 vuotta. Tämä palveluaika on punainen vaate härälle. Älä puhu enää mitään omaishoitamisesta, kun sinulla ei ole enää hoidettavaa etkä ole ollut hoitajana tällä rahoitusalueella. Se on totta, en käyttänyt vanhempieni hoitamiseen Lahden kaupungin rahoja. Tuusniemen johtajat hoitivat omat vanhempansa ulkokuntalaisina ja jättivät Tuusniemen kunnan alkuperäisten omat "vanhemmat" hoitamatta.

Herrat lähtivät poissaollessani marjamatkalle ja pankin avustuksella saivat minun työhuoneen itselleen pakkokeinoja käyttämällä. Välimiesoikeus olisi hinnanmäärääjä, jos sinne joutuisin pitäessäni kiinni oikeudestani omistaa työhuoneen tehdäkseni työtä eläkeikään asti. Se riittäisi minulle, mutta yhteiskunnalle se ei koskaan tule riittämään. Vasta kun ollaan "Arbeit macht frei" takorautaportin sisäpuolella, sitten pieni poliittinen piiri voi olla tyytyväinen.

Omaishoitajana tein 5,4 työaikalakia noudattavan hoitajan työt. 10 vuodesta kertyi 54 miestyövuotta. Meillä on eri laskumenetelmät. Se tulee todistetuksi käsittämättömän suurena velkarahana Kreikan pelastamiseksi. Sitähän se oli työhuoneen lunastaminen, metsän raiskaaminen ja kaikki muu hörhöjen homma vaalirahasotkuineen.

Eläkevuodet on kuin molemmista päistä sidottu makkara. Siitä teki tyhjän suolen koulutusrahastolaki stipendiä koskevan työhistorian osalta. Yrittäjänä, maatalousyrittäjänä, omaishoitajana ja perhehoitajana tehty työ ei kerrytä työhistoriaa. Minun eläkettä kartuttava työmakkara on solmujen välissä paikoin turvonnut, kun kaikki työvuodet pitää mahtua alku- ja loppusolmujen väliin.

Tänään yhdyn Jaakko Löytyn lauluun: Tosi onnellisia olette. Nalle ei antaisi olla meidän onnellisia omasta onnesta. Meidän onnemme eivät ole vertailukelpoisia, sillä suurin onni, lyhyin onni on - lamasta lamaan.

Ei kommentteja: