lauantai 19. kesäkuuta 2010

11911 - tatska

Kaikella on aikansa auringon alla. Ockelbossa on tutkittu sukujuuria, tulihan sieltä prinssi prinsessalle. Vihtaniemen tapahtumista en tiedä ennen vuotta 1900 juuri mitään.

Vuosituhannen vaihtuessa muutti isoisäni nuorikkonsa kanssa mäkitupalaiseksi kunnan mökkiin Vihtaniemelle. Se osoittautui sadassa vuodessa arvokkaaksi asuinalueeksi, kun kunnan virkamiehen julistus on vielä voimassa. "Maaoikeushan sen viimekädessä päättää", kuka siellä asuu seuraavat sata vuotta uudella vuosituhannella 2000.

Vanhemmilleni 10.2.1983!
Muistot kultaavat menneet vuodet ja synkimmätkin pilvet saavat hopeareunukset. Olen saanut juuret ja siivet Teidän yhteisestä, vahvasta 50-vuotistaipaleestanne. Kiittäen ja onnitellen kultahääpäivänä.

Käytän numerologiaa laskematta yhteen ja vähentämättä, mitä on tapahtunut samalla päivämäärällä, vaikka vuosia olisi välissä. Vihtaniemen hääjuhla on luonnonläheinen tiettömän taipaleen takana. Ilot ja surut vaihtelevat.

Tatskan numerosarja 11.9 ja 9.11 ovat minulle tärkeitä päiviä. Jokainen muistaa syyskuun 11. päivän WTC -sortumispäivänä. Marraskuun 9. päivä on isäni syntymäpäivä yli sata vuotta sitten. Hänen tärkeät päivänsä tulivat eletyksi alusta loppuun 6.2.2000. Silloin valittiin valtakunnalle naispresidentti. Seuraavana aamuna aikaisin jätti isäni meille viestin "lähteä paimentamaan Tuonelan karjaa".

Tästä tuli minulle jatkajana yhteiskunnallinen kysymys, olihan meitä perillisiä vielä elossa 7 ja kahdeksas kuolinpesänä. Fyysisestä kuolinpesästä tuli todellinen perijä, peri jo sisaremme isän elossa ollessa. Tapahtuiko tässä sama tilanne kuin istuvan presidentin luovuttaessa.

Minähän näytän teille ja on näyttänytkin. Presidenttiys ei ole perinnöllinen, mutta Nobel-juhliin meidänTarja seuraajana ei ollut kutsuttu. Rauhanruhtinas sai olla Nobel -juhlien juhlakalu kutsuvieraineen.

Olin meidän presidenttiparin puolesta ylpeä kruunupäisten joukossa kun naapurimaiden kesken juhlitaan 19.6.2010.
Olkoon tälle illalle asiat penkomatta, onhan kaikki poissa silmistä ja samalla poissa sydämestä. Tämä on kuningaskunnan suuri juhlapäivä. Suomi-neitokin yhtyy juhlintaan.

Ei kommentteja: