lauantai 22. toukokuuta 2010

Oma raha

Vaalitarkkailu ei ole tuottanut tulosta. Kukkaronvartijat ovat nimensämukaisesti aina kukkaronvartijoita. Vaalit ovat käyneet kerta kerralta kalliimmiksi toteuttaa. Rahan polttaminenko on vaalien ainoa tarkoitus? En keksi ehdokkaasta mitään lisäarvoa, josta maksaisin.

Oma raha painetaan omassa setelipainossa. Sillä on nimellisarvo, jota koi ei ole syönyt eikä ruoste raiskannut. Minulla on tuote, jonka arvon mittaa hierontaseteli. Jos joku sen varastaa, sitä ei voi lunastaa ja vaihtaa rahaksi tai palveluksi. Oma palveluseteli sai alkunsa viime eduskuntavaaleissa. Diivailtiin minun ehdotukselle vaalirahoiksi ja lopputulos on mikä on. Onni onnettomuudessa vaalit eivät tarvitse ostettuja ehdokkaita.

Ehdokas menee läpi äänillä, joita äänestäjällä on tähän asti ollut 1 ilmainen. Jälkien seuraaminen kertoo vaalimafiasta. 20 kansanedustajaa ei lähde enää mukaan vaalirahasotkun takia. Mitä sinä käyt hierojalla? Hae lääkärinlähete fysioterapiaan, niin saat takaisin Kelasta. Hieronta ei kuulu Kela-korvauksen piiriin. Onhan tässä kyse asiakkaan harhauttamisesta. Harhauttajat istuvat laatimassa lakeja, kuka saa tehdä työtä Kela-korvauksen houkuttelemana.

Kuka taas tekee työtänsä käyttäen tietoa, taitoa ja tunnetta tulokseen päästäkseen. Vein tätiä tikinpoistoon osastolle, kun iho oli niin haurastunut, että jäljet olisi pitänyt paikata uusilla tupakkapussinsuuompeleilla. Siinä odotellessa kerroin omista lääkärikokemuksistani kiireisen lääkärin levitellessä käsiään. Nyt ei ole aikaa.

Jään istumaan odotustilaan. Lääkäri avaa oven ja tulee kysymään, mitä asiani koskee. Sain isälle lähetteen laboratorioon, mutta eri kokeeseen kuin olin pyytänyt. Siinä odotellessa kerroin tädille, että menisin poppamiehen luo apua saamaan. Ovi aukeaa, ja sisälle kurkistaa kiireinen lääkäri nähdäkseen kuka on menossa poppamiehen luo. Jos minua ei oteta todesta, on syytä vaihtaa lääkäriä. Minulla on oikeus puolustautua, vaikka en tiennytkään vielä punkin pureman jättämästä jäljestä.

Tieni on vienyt hoitovirheestä toiseen. Niitä on yritetty korjata, kun kohdalle on sattunut asiansa osaava lääkäri. Politiikka ei tee hammaslääkäristä parempaa hammaslääkäriä, vaikka olisi väitellyt tohtoriksi. Joitakin muita taitoja tarvitaan Kelan johtajana. Mutta ei se puolueesta parane, sillä kaikki puolueet vetävät yhtä köyttä. Omaishoito on yksi Hyssälän erityisala. SDP on näkyvämmin ollut mukana omaishoitajien asialla. Joten nimitys on kaikkien puolueiden tahdonmukainen.

Presidentti oli tasapuolinen kaikkia kohtaan, kun kenelläkään ei ole ratkaisua, kuinka Kelan rahoja jaetaan. Pelipomolla on sama kohtalo, kannustaa peliriippuvuuteen ja käyttää rahat parhaaksi katsomallaan tavalla. Nimellissummalla osallistutaan koukuun joutuneiden pelastamiseen.

Ei kommentteja: