lauantai 1. toukokuuta 2010

Kirnu ja palomuuri

Olen tietämättäni käsitellyt sanoja kirnu ja palomuuri todellisina enkä vain hakusanoina. Shanghain maailmannäyttely Kirnu on avattu. Odotetaan paljon tuloksia suuren kävijämäärän perusteella olihan itse ministeri sutimassa sinistä maalia kiveen hakattuihin koloihin. Palomuurin nostan pystyyn joka kerta avattuani koneen. Kreikan talousahdingossa käytetään lainarahaa palomuurina, että uskottavuus säilyisi ja muut läheltä piti tilanteet säästyisivät konkurssilta. Eläkerahastoja kiirehditään kotiin, etteivät menisi kuin kankkulan kaivoon. 

Minun luottamus rahamaailmaan on mennyt eikä sitä palauta puliveivaukset. Yrittäjänä maksoin lakisääteistä eläkevakuutusmaksua. Kansa-vakuutusyhtiö teki konkurssin ja siinä menetin osan tämän päivän työeläkkeestä. Olemassaoloni ei silloin joutunut ulkolaisen perinnän kohteeksi. Ne olivat tradekan miehet, jotka veivät pankin avustuksella ja välimiesoikeudella uhaten työhuoneeni. Saatuaan sen kävivät kauppaa käsityöläistentalosta. Onpa jokunen johtaja ollut poliisitutkinnassa kuin poliitikot vaalirahasotkuista. 

Missä on sotka ja huonekaluteollisuuden ylpeys asko? Ovat lähteneet muuttomatkoille muitten muutolintujen kanssa. Tervemenoa eikä takaisintulemista ole. Osallistuin äsken postiäänestykseen. Se saattaisi olla halvin tapa saada ihmiset äänestämään tai ainakin pidättäytymään äänestyksestä ja ilmoittamaan sen rastilla ruutuun merkiksi, etten anna ääntäni kenellekään. Nyt olisi tilaisuus vastata, kun sitä kysytään. 
Käytäntö on muutoksen alla. Tulee ilmoitus äänioikeudesta. Postit ovat menettäneet oikeuden olla äänestyspaikkoina. Pömpeleitä nousee torin kulmille, mutta ne eivät ole äänestyspaikkoja, vaan parempiosaisten parveilua varten vaalitorilla. Toisilla on vain telttakatoksia, jotka tuuli saattaa ottaa mukaansa kuletellakseen kuin Marj Vuoreisen sanonta kuului jalattoman pitäjäneuvoksen muiluttamisesta: 
- Sennii kahmuran olivat ottaneet kuletellaakseen. 
Veivät rajalle ja vapauttivat selviämään omin avuin takaisin kotikonnuilleen. Oli kunnassa sosiaaliasioita järjestelemässä ja sai arvonimen Pitäjäneuvos. Vappu meni tiputuksessa paremmin kuin uskalsin toivoa. Muutamalle juhlijalle on tehty vatsanhuuhtelu viinamyrkytyksestä selvitäkseen. Vappuhattuna on ollut rakennusmiehen kypärä, että säästyin päänvammoilta. Huomenna vaihdan hiiren oikeaan käteen. Se sitten huomenna. Olen hyvässä hapessa happisaturaatiomittaus sen ilmoitti.

Ei kommentteja: