sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Syö säästäen savea

Jookos? Sitä olen tehnyt koko ikäni. Leikkinyt kotia kivitaloilla, hoitanut käpylampaita ja ulpukkasikoja, astioina posliininpalasia. Tänään teen arkeologisia kaivauksia. Löydän lisää rahattomia vaihtoehtoja elää tähän päivään ja voin sanoa olevani miljonääri salainen ja paljastunut englantilaiseksi. Suomalaista siinä on, että mahdollisuuteni on kuntaministerin kannattajien lyttäämä. Sukupolvenvaihdos jatkaa vanhempien työtä Vihtaniemellä on jäissä. Tiekartta Länsirannalla on totisinta totta. Verkkokirjoittajan talo ja Munkkiklubi ovat turvatalona. 
KKN:n lukulehden fyysinen, maantieteellinen alue on minun tutustumiskohde, kuinka maa makaa, kun kuntaministeri petaa avustajana talous- ja tulevaisuusvaliokunta kansanedustajineen. Kassavahti ei ole miljonäärien ystävä. Hän luottaa vilunkiin velkarahalla. En lahjoita leskenropojani velanmaksuun. Lahjoitan ne oikealla kädellä sinne, mistä vasen käsi ei tiedä mitään. 

Kun minulta on viety puheoikeus ry:issä, olen eronnut saatesanoilla syöpään kuolemisesta ja lataamoon joutumisesta. En istu Mukkulan tammien alla katsomassa kaksintaistelua naisen tähden poliitikon juoksennellessa sinne tänne kuin ajankohtaisen kakkosen kesälehmä ja -renki, joka kyselee avointa hallituspaikkaa yrityksistä. Olisi valmis tyydyttämään viittä nälkäänsä kuudella viralla. Siitä on kauan, kun kaupunkilaiset tulivat maalle muistelemaan lapsuuden aurinkoisia kesiä. Oli suuri onni löytää edes sammakko muistuttamaan kotieläimistä ja kadonneista ihmisistä. Köyhäksi on maaseutu käynyt venäläisistä kunnan uusrikkaista mökkisijoittajista huolimatta. 

Amerikasta kuuluu kummia, jos ydinaseet joutuvat terroristeille. Ja nehän joutuvat, kun WTC on maan tasalla. Joku syy täytyy kehitellä peloksi maailmanlopusta. Lähden liikkeelle katsomaan, mitä minun sijoittamalla rahalla on saatu aikaan lapsuuskodin mailla ja rannoilla. Olen julkinen miljonääri, mutta rahalleni, työlleni ja ideoilleni ei ole käyttöä. Ja minä kun luulin, että elvytetään mummola suvun ja kävijöiden käyttöön ja hankitaan viimeinen tekniikka pysyäksemme maailmankartalla. Kaikki on niin nurinkurista. TeliaSonera sijoittajana on purkamssa lankapuhelinyhteyksiä pois. Mietipä sitä ministerinä siellä viestintävirastossasi. Hilariuksen kiitosvirsi soi oikeaan osoitteeseen.

Ei kommentteja: