tiistai 27. huhtikuuta 2010

Potilasyhdistys

Potilasyhdistystenyhdistyksestä tulee liitto. Liitolla on lakimiehensä ja edunvalvojansa, jotka toimivat jäseniä vastaan yhdistyksen ja liiton eduksi. Näin on käynyt järjestötoiminnan puoluepolitisoitumisessa. Johtajille pedataan yhdistyksen rahoilla parempia paikkoja kansanedustajina ja europarlamentikoina. Yksittäiset jäsenet on helppo kipata potilasjärjestöön apua saamaan. Omaishoitajana löysin sieltä "vammaiset savolaiset", kun en samaistunut mihinkään niihin 30 sairaistuneiden potilasjärjestöihin, joita liitto pitää sisällään. Omaishoitajana en kuulunut avanne-, sydän-, reuma-. mielenterveys-, astma-, näkövammaiset-, kuulovammaiset- enkä allergiayhdistyksiin. Olin tervejärkinen hoitamaan vanhempiani. 

Nyt on valjennut minunkin ikioma potilasjärjestö. Siihen pääsevät punkinpuremat omaishoitajat ja jos heillä ei ole borreliaoireita niin ainakin suurin osa yhteiskunnan ja omaishoidontuen ulkopuolelle jääneitä. Punkki ei pure, se imee verta lisääntyäkseen. Punkki työntää kärsänsä ihon läpi. Siinä on väkäsiä, että poisvetäminen on hankalaa. Samalla se puuduttaa ihon ja pitää eritteellään veren juoksevana. Yhtä kivuttomasti käy omaishoitajaksi ryhtyminen. 
Suku, kunta ja yhteiskunta voivat huokaista helpotuksesta, kun laitotospaikkoja ja palveluja on ajettu alas. Omaishoitajat tulevat paikkaamaan näitä palvelupuutteita ilmaiseksi. Hoidettavat ja apuatarvitsevat eivät mihinkään ole loppuneet. Siirtyneet vain kotihoitoon, jos siellä on hellavahti vastaanottamassa. Näin syntyy epävirallinen organisaatio, joka ei peri jäsenmaksua kenenkään poliitikon taustatueksi. 

Olen huomannut, että äänestämättömien joukko lisääntyy. He eivät halua olla jatkamassa tätä nykyistä vallitsevaa tilannetta. Voimme tarkastella saavutuksia vastuussa olevien ministerien aikaansaannoksista. Pääministeri eroaa omia töppäilyjään. Kassavahti puolustaa velkaantumisen tarvetta. Hyssälän tulokset palkitaan Kelan pääjohtajan viralla. Torkkunen kantaa huolta kasvatuksesta ja opetuksesta niin sanotuista isänmaan toivoista. Häkämies sotaakäyvän siirtomaavallan sotilaista kaukana ja lähellä kotia. Viestintäviraston päällikkö kantaa vastuun maan tietoyhteiskuntataidot kaikille hankkeista. Sallii purkaa pois lankapuhelinyhteyksiä ja missä vielä netti toimii tehokkaasti on pappi Jaakopin posti täynnä mainoskirjeitä ja roskapostia. On koettu kouluampumiset ja kunniamurhat. Koko Kelan asiakaskuntaa epäillään etuuksien väärinkäyttämisestä. Tässä muutamia ylistäjien alistamispäätöksiä. Minun niskat eivät nyrjähdä ylöspäin tuijottamisesta.
On meillä mahtava yhteisö, ei potilasjärjestö, terveellä maalaisjärjellä varustettuja rohkeita aikuisia ihmisiä. Taistelu borreliaa vastaan on samalla omien oikeuksien tiedostamista. "Hoivatkaa kohta poissa on veljet" kaikuu täysillä Lapin sodan päättymisen juhlatilaisuudessa. Himmetä ei muisto koskaan saa. Isänikin kirjoitti minulle Suur-Suomen sotaretkestä. 
Kansallisena veteraanipäivänä sivustaseuraaja 2010.

Ei kommentteja: