lauantai 24. huhtikuuta 2010

Konnakuoro

- Tämmöinen tuli, jos jotakuta kiinnostaa. 
Yhdistykseni, joihin vielä kuulun, eivät ole puoluepoliittisia yhdistyksinä. Puoluepolitisoitumista on lähdetty voimalla levittämään ristiretkinä kuin pakanakansaa lähdettiin asevoimin käännyttämään uskoon, erikoisesti kristinuskoon. Meillä kaikki suunnat ovat tuontitavaraa ja luonnon kunnioittaminen pitää karsia pois kovalla kädellä. 

Konnakuoron perustivat vankilassa olleet nuoret, kun löysivät elämän Jumalan lahjana. Minäkin uskon, mutta pitää pyytää apua epäuskooni. Kevään uusi kehittyvien maakuntien Suomen kokoomuslainen kiertue antaa esityksensä keskusteluihin maahanmuutosta. Voisin sen nimetä konnakuoroksi, joka on lahjottu laulamaan vaalilauluja rahasta, että toiset konnat voisivat kiristää heiltä itselleen edullisia päätöksiä. Minulle riittää tiurojen sinkoilu loppuiäksi. 
Vaaditaan kolmatta sektoria talkootyöhön kohentamaan neljännen sektorin oloja. Pääjohtajat ovat siirtyneet rajojen taakse, rakentaneet linnakkeensa toivottuina sijoittajina. Menetettyyn Karjalaan on kohonnut hulppeita huviloita, vastavuoroisesti venäläisiä raharikkaita on houkuteltu meidän rannoille alkuperäisten asukkaiden kustannuksella. Onhan se maahanmuuttoa sekin, kun "eksytys suuri maata käy voimalla valloittamaan. Saatana väijyvi julmana juuri," luonnon laulu sisälläni soi, "lannista viekkahat vehkehet sen." Siinä ei kuulijan mielestä ole päätä eikä häntää. Yksin hymmäillessä nousee ilmoille virrensäkeitä, jotka voin huutaa ääneen, kun kukaan ei ole kuulemassa. Kaikille tilaa riittää, kaikille paikkoja on meidän harvaanasutulla maaseudulla. Karjalaa ei ole kehitetty pakkosiirroilla, eikä rajan tällä puolella ole sen paremmin. 

Evakoille annettiin mahdollisuus ryhtyä jatkamaan työtänsä koskemattomiin korpiin. He rakensivat talonsa ja raivasivat peltonsa sodan jälkeen. Mitä olisi ollut elämä pakolaisleireillä Suomessa? Kantapeikot seurasivat kateellisena vierestä, kun karjalaiset tarttuivat toimeen. Nyt on asiat toisin, jatkajat ovat maksajia vanhempiensa kohtaloista. 
Mennään vielä pidemmälle vuoteen 1918. Torpasta itsenäiseksi maanomistajaksi ei voi jatkua sukupolvenvaihdoksen kautta. Kunnan kukkaronvartijat kierrättäisivät uusrikkaiden mökkiläisten kautta meille kuuluvia rantoja itselleen. Toimivia sairaaloita ajetaan konkurssiin. Rakennuksia ja siltoja puretaan, kun ei ole rahaa aikanaan kunnossapitoon. Tähän on syytä lisätä, kuinka minusta tuli miljonääri uudelleen arvotettuna omaishoitajan tekemä työ ja peritty omaisuus. Nokian maksamat verot Suomeen ovat romahtaneet. Itse voin muuntaa projektia vapaaehtoistyöhön, kun tuotteesta en ole luopunut. 

Kehitettiinkö Kela korvaamaan supo, kun eletään rauhanaikaa? Ihmisiä pakotetaan asumaan jo postilokero-osoitteessa, ettei Kela keksisi yhdistää naapureina asuvaa yksinhuoltajaäitiä ja sinkkumiestä avopariksi. Spede varasi asioidessaan Kelassa kaksin kappalein todistusaineistoa, ettei ole naimisissa tämän, eikä tämän naisen kanssa, eikä tuon naisen kanssa. Naapurin sedällä kävi parempi tuuri miehen iässä kuin nuoren prinsessan lakimiehellä. Paha akka tunki osille ja ilmiantoi osuutensa sulhasen uskottomuuteen. 

Olen voimauttavan valokuvan kurssilla. Se pohjautuu "Maailman ihanin tyttö" -projektiin. Alkuun nousi kysymys, mistä ne pahat akat tulevat, kun kaikki feminiinit ovat maailman ihanimpia syntyessään. Olen kasvatellut anopinhampaita ja nyt niistä luopumassa. En ole paha anoppi enkä mummo. Olen rouva, Sehr geehrte Frau, kun käyn työssä. Sekin selvisi pienen tytön suusta mummovertailussa. Minulle pienet pojatkin ovat maailman ihanimpia ja vähän isommatkin, jos eivät esitä torjutuksi tullessaan kysymystä: Mikä sinä luulet olevasi? Kuningaskunnan eroprosessin esimerkin pitäisi meilläkin laukaista hälyytyskellot soimaan niistä familjesaken -puheenaiheista. "Porkataan kuin sika naurishalmeessa" on eläimellistä touhua, lennetään kukasta kukkaan. 
Sillä tavalla tulevat kukat pöläytetyksi ja maaorkidealla on aivan oma menetelmänsä. Pamauttaa siitepölynuijalla mehiläistä päähän. Mehiläinen pökertyy hetkeksi ja jatkaa matkaa siitepölyineen seuraavaan kukkaan. Tuskin se mehiläiselle mikään kiksi on. Niitä saa nykymies mitä erilaisimmista asioista. Rakkaudesta ei ole kysymys, vaan joku menee sekaisin vaikka minihameesta. 
Näitä sekoja meillä kyllä riittää raiskaajiksi asti. Siinä tilanteessa ei ihastella narupöksyjä eikä muitakaan alusvaatteita, vaahteranlehdet repeävät, raivolla läpiviety akti on ohi. Kohteeksi käyvät lapset, vammaiset jopa eläimet. Voi teitä sairaat sekoilijat. Kuka on moraalinvartija? Hän on puutteessa elävä ja kertoo sen koko maailmalle. 
Huhhuijaa, onni taas on mennyt ohi suun. Jospa tärppäisi kerran reissullansa. Sai ikuistaa ukkonsa kähminnän kameranlinssin läpi. Menetetty tilaisuus, kun ei ollut videokuvaus käynnissä.

Ei kommentteja: