tiistai 6. huhtikuuta 2010

0 11000 ja vaalit

Viime vaalien jälkiselvittelystä jää elämään tiurat. Onko se hyvässä vai pahassa, taistoihin tiemme kun käy emme tienneet, kun lähdimme silloin. Erakkous on eliittiä, josta olen nauttinut Munkkiklubilla blogin perustamisesta lähtien. Minulla oli vaalirahasuunnitelma äänestäjien hyväksi. Sitä en tarvinnut ottaa käyttöön, kun SAK rahoitti vasemman siiven puulaakin pojat jatkamaan hommiansa rahoittajan vaatimalla tavalla. SAK:lta ei ole selvityksiä vaadittu, onhan meillä työpaikat viety halvimman työvoiman maihin. 
Kolme summeria riittää minulle takaamaan, että kutsumattomat vieraat pysyvät kadulla. Tänään on tapahtunut ihme. Pilvimuurista valo välähtää, läpi lukkojen varas tulla voi ja siinä sitä olen puolustuskyvytön. Turvapuhelin soi. dna haluaisi pienentää puhelinlaskujani. Minulla ei ole tarvetta turvapuhelimen sopimusta muuttaa toiseksi. Se on ihan nimensäveroinen turvapuhelin. Huijarit olisivat silläkin rahastamassa. 
Summeri soi vaativasti. Kysyn luurista, kuka soittaa. Soittaja sanoi olevansa tulossa pyörähtämään ovellani. Kas kummaa, tunnistelappu rinnassa roikkuen hän kiittelee minun turvajärjestelyjä. Ovi on takalukossa ja avain ovessa. Hän kertaa: on hyvä pitää avain ovessa, jos tarvitsisin poistua yöllä kotoani. Sitten hän esittelee, kuinka varas voi tulla sisälle irrottamalla oven saranan. Pitäisi tilata turvatapit ja ovisilmä. Vuokra-asuntoon en ole valmis ostamaan turvajärjestelmiä. Mitä enemmän hankin esteitä avata oven, sitä enemmän pelkään joku päivä niitä tarvittavan. Jospa terve järki suojelisi kaikelta höynäytykseltä.

Käki on saanut häädön, ei kuku eikä muni minun pesässä. Karu luonto suojelee omiansa. Juoksukäki huolehtii poikasistaan. Sarvikalkaro joutuu piiskauksen kohteeksi ja pehmenee pesueen ruuaksi. Juoksukäellä on terävä nokka ja nopeat refleksit. Savuarokaktus elää 100 vuotta ja kasvaa 10-metriseksi. Antaa piikit puolustuskeinona juoksukäen viholliselle, mutta levittäytymisestä laajemmalle alueelle antaa vettä, mettä, siitepölyä ja mehukkaita hedelmiä. 

Oppi ottakaa te joutsenista, jotka haluatte suojella meitä liikemiesten rahoilta valtaanpääsyn ehtona. Kotkat keräävät vuoroveden jälkeen simpukoita rannalta. Pudottavat niitä kalliota vasten kerran toisensa jälkeen. Kuoret eivät mene rikki, vaan kuoria kiinnipitävä väliliha herpaantuu ja simpukka aukeaa. Se pehmeä simpukka on kotkan ateria. Siinä on järkeä enemmän kuin politiikan löpinöissä jälkijunassa. Tuleeko teeveestä exien mellastusareena juontajina, onhan mediamaksun rahoitus keskustelun alla. Suo siellä, vetelä täällä, kun oikea työ ei kiinnosta eikä mikään riitä.

Ei kommentteja: