maanantai 8. maaliskuuta 2010

Naisten päivänä

Teevee tarjoaa valinnanvaraa naisten päivään kertauksena: Anna ystävämme, Salainen miljonääri, Der Alte, Hercule Poirot, kotikatsomon Jälkilämpö ja Mot: Holhotut. Siinä koko eletyn elämän kirjo päättyen yhteiskunnan ottamaan tehtävään holhotuista ja edunvalvojista. Hierojillekin tarvittiin ääni eduskunnassa. Lääkäri ja hautausurakoitsija saivat kutsun eduskunnan saunaan ja urheilukerhoon. Päätön mies tuli hoidetuksi kansanedustajaksi ja siitä ura urkeni kellaripedoksi. 

Pelkään maanalaisia pysäköintihalleja ja autioita katuja, jos edunvalvoja on työssään etsimässä naishierojia katutyöhön Eu-alueelle. Isoäitien on syytä pysyä synnyinmaassaan ja Suomessa omalle maalle palanneita pidetään karkoitettavina profeettoina. Mokomakin ulkomaalainen on toista maata. Tuuspellossa ovelle ilmestyi musta, nuori mies. Kauppasi painokuvia, kaivoi passin taskustaan ja esitteli iloisesti, missä oli opiskelemssa. Isäni naapurit olivat kaunaisia, valkoisia veteraaneja, jotka halusivat muistuttaa 1918 kapinan kahtiajaosta. Keskenkasvuisista isät ja äidit olivat ylpeitä. Taloyhtiön kokouksissa heidän valtansa vahvistettiin: 
- Ei tarvitse akkojen tulla kyselemään, kyllä sen ikäiset tietävät, mitä vastaavat. 

Haistattelu oli ainoa kuulemani puhe, mitä siellä puissa soi. Me olimme meiltä, muut olivat meidän grannista. Saarijärvi sai kunnanjohtajan meiltä. Onneksi kunnanlääkäri pysyi paikallaan. Muisto elää ja on yhtä värikäs kuin tohtori Kiminkisen vastaanotto. Pörriäinen pienessä sievässä kuseskeli keskellä kylää, kun kotiin oli pitkä matka. Virkavalta ojensi. Pörriäisen pulma tuli tohtorin tietoon. Hän ehdotti: 
- Tule Lautalaan puita pilkkomaan. Saat kusta vaikka rappuselta tohtorin luvalla. Naisasioissa oli hänellä omat menetelmät. Kolmas koitos koitui kuolemaksi. Tohtori eli niin kuin opetti. Kun työkyky menee, silloin joutaa kuolla. Olisivat lapset tarvinneet isää, vaikka työkyvyttömänä koti-isänä, mutta hän valitsi toisin. 

"Ihminen on taideteos" mainostaa Mehiläinen luovuuttaan. Olen samaa mieltä poliitikoista erottuvista asiakkaistani, kun kysyin: Mistä puistosta läksit? Tohtori tarttuu petohaukanotteella hartioista, eikä ymmärrä hieronnasta enempää kuin sika tuulimyllystä. Suomi on seksuaalisen väkivallan luvattu maa.

Ei kommentteja: