maanantai 15. maaliskuuta 2010

Me saamme kasvaa, toivoa toisillemme jaamme

Kierrän volyymia suuremmalle. Jaakko Löytty jakaa toivoa jaettavaksi eteenpäin. Valtiovalta pamputtaa päähän, jos joku uskaltaa kasvaa tehtävänsä mittaiseksi. Tuuli työntää kulkijaa, tuuli puskee vastaan. Itsenäisyys omassa isänmaassa on mennyt. Elämme holhousyhteiskunnassa. Pienet piirit pyörii oman edun tavoittelussa. Kiitän minulle esitetystä kutsuista palata vanhaan hyväksikäytetyksi. 
- Kiitos, mutta en tule. 
Kaupankäynnissä on minulla valinnan vapaus. Saan valita keneltä ostan, jos jotakin tarvitsen. Kuinka turhaa on kalliiden mainoslehtisten työntäminen postiluukusta. Viimeinen lajittelu tapahtuu lattialta lehtikeräykseen heti postiluukun kolahtamisen jälkeen. Poliitikko kukkaronvartijana työntää vaalirahaveloista kertovat pankkitositteet suoraan lehtikeräykseen kaikkien tilintarkastajien luettavaksi. Politiikan uskottavuus on mennyt ja kyselytuntien retoriset keskustelut ovat menettäneet merkityksensä. 

Kolmen kopla, lääkäri, hautausurakoitsija ja poliitikko edunvalvojana ovat tämän päivän toivottomuuden lietsojat. Malli on asemasodassa kuultu omalla kielellä annettu neuvo palata kotiin katsomaan, kuka siellä naisia viihdyttää. On tultu viihde- ja vapaa-aikaan. Jakajan käsiä riittää jakamaan pienelle piirille yli oman tarpeen ja ottamaan suurelta joukolta viimeisetkin rievut, joista pidetään kiinni. 

Jokainen tietää, mistä keskitysleirillä piti luopua saadessaan saippuapalan suihkuun pääsyn toivossa. Olisiko 6-kymppiselle syntymäpäivälahjaksi annettu pesusetti muistutus tästä, mitä omaishoitaja tarvitsee tehtyään työnsä loppuun. Omaishoitajan vuosi on 5,4 kertaa työaikalakia noudattavan hoitajan miestyövuotta. 54 vuotta ei kerrytä mitään työhistoriaa tämän päivän poliitikon mielestä. Jos sotaveteraanilla tai -invaliidillä on ollut kotonahoitajana vaimo tai tytär/poika on hän ollut onnekas kuin ritari Iisalo tai kenraali Ehrnrooth. Yhteiskunta vastaa kunniakansalaisistaan kilpailuttamalla, kuka halvimmalla hoitaa. Laadusta ei ole väliä, kunhan saadaan hyvä kilpailutilanne. Tie on auki ulkolaiselle sijoittajalle. Voihan sotaa käydä näinkin hyvinvoitivaltion kaatopaikalla.

Ei kommentteja: