perjantai 5. helmikuuta 2010

Aataminaikuinen miehen malli

"Sinä näet monenmittaista", oli vanhan miehen tervehdys tullessaan hierontaan uuteen palvelutaloon kaupungin tarjoamalla 10% eläkeläisalennuksella minun tekemästä työstä. Tervehdys oli minulle yllättävä, enhän ollut millään tavalla ilmoittanut olevani minkään mittari. Sitä mittaustyötä tehdään laboratorioissa ja fysikaalisessa hoidossa, jos on tieteellisen tutkimuksen tai hoidon kohde. "How do you do" -vastaus oli tervehdykseen: "Näkemäni on vain karvatupsuja, jos jotakin on sattunut vilahtamaan."
Minulla on miehenmalli mielessä. Kaikki työhöni kohdistuvat epäilyt ovat oire seksuaalisesta sairaudesta. Nuoret miehet ovat olleet ihanneasiakkaita tietäessään mittansa ja mallinsa. Kirkko teki seksuaalisuudesta synnin ja siksi siinä on kielletyn hedelmän maku. Kirkolla on tehtävä oikaista niin mieheen kuin naiseenkin kohdistuvat ennakkoluulot.

Voimalassa puhutaan kartanolaisuudesta ja siitä minäkin kuulin lapsesta lähtien hurahtaneen seurakuntasisaren taholta. Uskonnolliset lahkot olivat voimissaan sodan jälkeen. Vasta keskusteluohjelmista olen kuullut näistä orgioista. Alttarisiunaukseksi voin sanoa kokemusta arvaamattoman asiakkaan kanssa.
Yöllisten häiriösoittojen jatkuessa pidin tauon iltavastaanotossa jäädessäni yksin suureen käsityöläistentaloon. Soittajille lupasin pyytää poliisilta seurannan paljastaakseni yölliset häiriköt. Soitot loppuivat ja tilanne rauhoittui.

Ensimmäinen klo 18. - miesasiakas oli pelottava ulkomuodoltaan nahkatukkineen. Hän kertoi olevansa juoppouden takia mielialalääkitykseksellä. Hän oli keksinyt ryhtyä uskonkonsultiksi käännyttämään naisia kahdenkeskisissä tilanteissa. Jatkoin hierontaa sydänpysähdyksissä odottaen mitä seuraavaksi. Hieroin häntä kädestä, kun hän nousi seisomaan. Hän antoi minulle synninpäästön pitäen toista kättänsä pääni päällä. Noudatin hierontajärjestystä hänen puhuessa kutsumuksestaan. Lopuksi hän ehdotti, kuinka hyvä tilaisuus minulla olisi käännyttää asiakkaita.

Olen noudattanut asiakkaitten suhteen mielipiteenvapautta. Samaa en voi sanoa asiakkaitten minuun kohdistuneesta arviosta. Jopa siitä joku ehti moittimaan, kun ei saanut minua puhelimella kiinni työaikana. Maksavan asiakkaan aikaa en koskaan käyttänyt kuuntelemalla puhelimessa sattumalta soittaneen sairauskertomuksia tai muita huolia.
Ajanvaraukset hoidin kotona aamupäivisin tai illalla työn jälkeen. Kun en jatka poliittisesti kaavailtua työuraa yrittäjänä, voin noudattaa amerikkalaista hatutusta. 7-kymppisenäkin voin tehdä työtä, kun tuotteesta en ole luopunut.
Lainsäädäntö tekee myyräntyötä antaessaan mahdollisuuden rasistisiin mielipiteisiin elinikäisessä elämässä - oppimisessa - vanhenemisessa (ikä 64 v ehdoton) - yrittämisessä (ei kerrytä työhistoriaa). Vastuuseen on saatava matkasaarnaaja, joka ei ehdi rauhantöiltään näkemään, mitä hänen puumerkkinsä vaikuttaa. Tai annan hänelle vanhan miehen toiveen kyvyn menettämisen pelossa: Haluan tehdä monta naista onnelliseksi.

Minkä taakseen jättää sen edestään löytää. Aatamista kaikki alkoi. Valinnanvara oli niukanlainen, kun näki Eevansa. Meidän miehillä on runsauden pula kuten musta lääkäri sanoi. Ei tiedä, kenet ottaisi ainoaksi, kun on niin paljon kauniita naisia. Nyt on ottajan markkinat, kun naiset ovat enemmistönä kaikkialla. Pitää lentää kukasta kukkaan. Kuvaa katsellessa kaikki osa-alueet OK antavat miehelle terveen paperit. Elämä on elämäntehtävämme lupaa Pfizer lääkäreinen.

Ei kommentteja: