tiistai 19. tammikuuta 2010

Voihan juma

Selailen Iltalehden otsikoita. Luen lisää nänninimijälääkärin luonnonmukaisen näytteenottomenetelmän käytöstä. Katson filmiä, missä hierojaguru kertoi samasta menetelmästä. Kalmanhaju oli tarttunut hiuksiin lääkärin järjestämästä opetustilanteesta hermoratojen löytymiseksi. Se oli aikamoinen toskaustilanne. Lääkärille palaute: Sinun jäljiltä en kehtaisi mennä kotia.

Myöhäistä iltaa vietetään ravintolassa ja guru kertoo naisen hieronnanviimmeistelystä. Se tehdään suulla naisen rintoihin. Uusien mieshierojien joukosta kuuluu hämmästynyt huudahdus: Voihan juma! Sen saman, voihan juma, kuuli valkoinen nainen näyttäytyessään mustimmista mustimman miehen seurassa torilla. Näitä tapauksia tulee ilmi niin esimerkillisten suomalaisten miesten suusta, kun eivät jaksa enää olla suljetussa komerossaan. Heidän pitää kollegojen seurassa paljastaa vaietut ominaisuutensa, mitä eivät jaksa enää piilotella. Kuka pudottaa housunsa kinttuihin tai viimeistelee naisasiakkaansa omalla tavallaan.

Minulle esitetään päivittäinen kysymys voinnista: Kuis käsi käy? Tähän tiedusteluun antaa aihetta positiivinen borrelia, kuinka sen kanssa tulen toimeen. Ainakin minun pitää selvitä yksin. Lääkäriaikaa en ole saanut. Jokainen on hoitanut oireenmukaisesti tavallaan.
Istuessani hyvissä ajoin odottamassa lääkärin kutsua sisälle mielikuvat kulkevat teeveen sairaalasarjojen tapahtumissa. Lääkärit hoitavat henk.kohtaisia asioitaan minun ajallani. Sitten ovi aukeaa ja kuulen anteeksipyynnön odottamisesta.
- Saat anteeksi ja päiväsi on pelastettu, kun osaat pyytää anteeksi. Lääkäri häkeltyy yllättävää vastausta.

Samassa lääkärikeskuksessa olin ollut vuosia sitten samassa tilanteessa. Hyvä puukkomies oli minua leikellyt, olin jälkitarkastuksessa. Lääkäri on myöhässä ja hän pyytää sitä anteeksi vilpittömästi. Ymmärsin lääkärin myöhästymisen syyn, siirtyä sairaalasta yksityisvastaanotolle, vastata puhelimeen sisällä olevan potilaan ajalla ja monta muuta syytä palveluammatissa. Minulla oli varattu aika eikä mitään kiirettä. Jälkitarkastus osoitti, että kaikki oli hyvin.

Tänä päivänä en tiedä, kuka saa ajan lääkärille ja millä perusteella. Ulkoistettuna palveluja tuottavalle firmalle voitto on kasvanut 20 miljoonasta 200 miljoonaan. Täytyy olla paljon etuoikeutettuja asiakkaita, jotka menevät jonojen ohi maksusitoumuksilla. He eivät hoidata itseään omalla kustannuksella, vaan esim. vakuutusyhtiö pitää huolen maksamisesta vastapalveluksena saadusta rahastamisoikeudesta.
Varaisinko ajan lääkärille ja tekisin samalla tilauksen kuolintodistuksesta hautaamista varten? Kun se olisi valmiina, viimeiset ajat voisin käyttää mieleiselläni tavalla. Mitä sen jälkeen tapahtuu, on jo toinen juttu. Eletystä elämästä yllätyksien edessä kuulemani, voihan juma, kertoo kaiken hyvässä ja pahassa. Se on sian kosto.

Ei kommentteja: