sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Tien vanki

Kuvaussessio on takana. Minulle se merkitsee tuliukkojen vallan riisumista elämässäni. Kolmen kopla tien hoitokunnassa oli päättänyt aikojen alussa tiehanketta ohjatessaan, että tie päättyy meidän rantaan. Kunnalle olivat omat rannat tulevaisuuden tonttikauppakohteita. Se on niin läpinäkyvä yritys, että sitä en voi hyväksyä joutuessani vastaamaan omistajan oikeudella lapsuuskodin kohtalosta. Minusta tuli maksaja pitäessäni yllä toivoa mummolan elvyttämisestä ympärivuotiseen käyttöön.

Eletään suurten lupausten aikaa yhteyksien luomisessa. Kansalaislaulussa ylistetään: Olet maamme armahin Suomenmaa ihanuuksien ihme maa./ Joka niemeen, notkohon, saarelmaan kodin tahtoisin nostattaa./ Lankapuhelinkaapeli vedettiin ensiksi. Sitten tehtiin yksityistie. Olen maksanut puhelimen perusmaksuja toivossa, että yhteys olisi valmiina sinne palatessani. TeliaSonera ilmoittaa kuitenkin purkavansa vuoden loppuun mennessä kaapelin pois. Toinen maksukohde on ollut tieyksikkömaksut lomakiinteistön mukaan maatuvasta mummonmökistä. Se on myös peruste korotetulle kiinteistöveroprosentille. Joku sen sallii tapahtuvan.

Lähden seuraamaan jälkiä hallinnon alimmalta portaalta. Pidemmälle en tarvitse edetä, kun vastaan tulee velhoja valepuvussa kunnan varastotalolla. Osallistuin pyytämääni tietoimitukseen poistettuna päätöksentekoajaksi ulkopuolelle. Istuin Ally McBeal:in kanssa odottamassa. Tuomiossa ei ollut päätä eikä häntää. Eivät ymmärtäneet, mitä olivat tekemässä.
Maanmittaustoimisto saa oikeuden jakaa kaikkien yksityiset omistukset niitä eniten hamuaville. Ei toteudu veteraanin iltahuuto.
Heräsin Otavassa omaan huutoon, oli painajainen menneestä ja edessäolevasta hyökkäyksestä. Katson voimauttavia kuvia tarkkaan. Tuliukot eivät enää seuraa haamuina.
On vain sähköinen panta nilkassa. Sillä valvotaan liikkeitäni, missä milloinkin olen menossa. Hallinto on pettänyt kaikilla tasoilla. Huijareita on liikkeellä eikä yhden valelääkärin paljastuminen puhdista ammattikunnan mainetta. Suurella rahalla on valittu
200 eduskuntaan. Mikä on heidän ja heidän avustajiensa vastuu meille äänestäjille vallankäyttäjinä?

Poikkeuslailla pitää presidentille suoda kolmas virkakausi. Hän on pystynyt paljas
tamaan presidenttiin kohdistuneen salaliiton omana aikanaan. Epärehelliset edunvalvojat pitää varustaa niin muodikkaalla sähköpannalla, jos lähestymiskielto ei muuten toteudu.
"Ja mun huoneeni käynyt on ahtahaks
ja sen ilma niin kumman painavaks
ja ma syömmessä toivon jo salaa,
tulis syksy ja metsät ne vihreät veis
tulis talvi ja lumin ne peitteleis -
kai silloin mun rauhani palaa."

Ei kommentteja: